Ironii în şedinţa de Guvern: Daea, oaia şi ambalajul (Video)

13 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Ironii în şedinţa de Guvern: Daea, oaia şi ambalajul (Video)

Premierul Mihai Tudose l-a ironizat joi, în deschiderea şedinţei de Guvern, pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a propus un proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar oierilor pentru valorificarea lânii, adoptat ulterior de Executiv.

"Și ca să închei pe un ton optimist, pe ordinea de zi avem un punct al domnului ministru Daea, care, după ce a terminat tot ce se putea cu oaia, a ajuns la ambalaj. Este un ajutor de minimis pentru lână", a spus Tudose în deschiderea ședinței de Guvern ( de la minutul 8.08) .

 

 

 "Nu, nu mai luați cuvântul, lăsați", i-a cerut premierul ministrului Agriculturii care se pregătea să intervină. "Dar, închidem cu oaia. Înțeleg că, dacă am terminat și cu lâna, e gata", a conchis Tudose.

Crescătorii de ovine vor primi un sprijin financiar de 1 lei/kg pentru lâna comercializată, conform hotărârii de guvern adoptată în ședința de joi.

Este vorba de o schemă de ajutor de minimis care are o finanțare de 36 de milioane de lei. Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unui beneficiar nu poate depăși suma de 15.000 de euro pe durata a trei exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual (2018) și în cele două exerciții financiare precedente (2016, 2017).

Sumele reprezentând ajutoare de minimis se plătesc într-o singură tranșă anuală. Derularea sprijinului  se face prin direcțiile pentru agricultură județene sau a municipiului București.

Beneficiarii sunt persoanele fizice care au atestat de producător, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, persoanele juridice și orice forme asociative cu personalitate juridică.

De asemenea, beneficiarii trebuie să dețină o exploataţie  de ovine înregistrată în Registrul Național al Exploatațiilor, și să facă dovada comercializării cantității de lână pentru care solicită acordarea sprijinului.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră