Irina Radu este noul șef al TVR

10 Mai 2016 | scris de Veronica Micu
Irina Radu este noul șef al TVR

Votul a avut loc la o zi după ce Comisiile de cultură ale Parlamentului au dat aviz negativ pentru Monica Ghiurco, propunerea Consiliului de Administraţie al TVR pentru funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice, şi s-au pronunţat în favoarea Irinei Radu.

Şedinţa plenului reunit a fost marcată de dispute, liberalii anunțând că vor părăsi sala pentru că nu vor să participe "la un vot ilegal".

Deputatul Eugen Nicolăescu a declarat că PNL contestă introducerea pe ordinea de zi a raportului comisiilor de cultură privind alegerea Irinei Radu ca preşedinte-director general al SRTV, aceasta nefiind susținută de de CA al TVR.

"Încă de la Birourile permanente reunite grupurile parlamentare PNL s-au opus introducerii pe ordinea de zi a ședinței comune a raportului Comisiilor de cultură referitoare la alegerea președintelui — director general al SRTv. Am considerat că este un abuz pe care îl face majoritatea PSD și în același timp o încălcare flagrantă a legii. Am înaintat o contestare la CCR asupra hotărârii Parlamentului de numire a întregului Consiliu de Administrație și logic ar fi fost să se aștepte o hotărâre a CCR, apoi să se meargă la următoarele proceduri. Ați anunțat că sunt prezenți 281 de parlamentari, cvorumul de ședință este de 271 de parlamentari, de la PNL sunt 58, vom părăsi sala și vă atrag atenția că nu mai aveți cvorum de ședință", a spus Nicolăescu, potrivit agerpres.ro.

Reamintim că Irina Radu este a treia propunere supusă votului plenului, după cele ale lui George Orbean și Monica Ghiurco.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră