Ce a reprezentat Ordonanţa 13 pentru Ministrul Justiţiei? Un singur răspuns: ghinion!

09 Feb 2017 | scris de Mara Răducanu
Ce a reprezentat Ordonanţa 13 pentru Ministrul Justiţiei? Un singur răspuns: ghinion!

Florin Iordache şi-a anunţat demisia din fucţia de ministru al Justiţiei, după ce a anunţat modificări la Codurile Penale. Florin Iordache se întoarce astfel în Parlament, el fiind ales deputat PSD de Olt.

 "De când am venit la Ministerul Justiției, mi-am propus și am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente și destul de sensibile. Așa cum ați văzut, toate inițiativele asumate sunt legale și constituționale. Proiectele propuse au fost în dezbatere publică organizată de Minister și acum în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia", a explicat Florin Iordache.

Florin Iordache a anunţat, după şedinţa de guvern, că îşi dă demisia din funcţia de ministru al Justiţiei, în ciuda faptului că OUG 13 nu a fost declarată constituţională. "Toate iniţiativele asumate sunt legale şi constituţionale. Ele sunt acum în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, nu a fost de ajuns. Am decis să îmi înaintez demisia din funcţia de ministru al Justiţiei", a declarat Florin Iordache după şedinţa de guvern de joi.

Miercuri, premierul Sorin Grindeanu a informat că va anunța decizia sa în privința lui Florin Iordache după ședința de joi a Guvernului. "O să am o discuție cu dânsul în seara asta sau mâine dimineață, iar mâine, după ședința de Guvern, mâine după-masă, o să vă anunț ce decizie am luat. (...) Decizia mea e luată", a spus Grindeanu

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră