Iohannis: Suntem tot mai departe de revocarea şefei DNA

28 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Iohannis: Suntem tot mai departe de revocarea şefei DNA

După avizul negativ al CSM la propunerea de revocare a şefei DNA, preşedintele Iohannis spune că o astfel de măsură este tot mai departe. Liderul PSD, Liviu Dragnea, aşteaptă decizia şefului statului pentru a decide dacă PSD va face contestaţie la CCR.

Iohannis a declarat miercuri că nu a luat încă o decizie  privind propunerea ministrului Justiţiei. "Trebuie să aştept diferitele documente, cum ar fi motivarea de la CSM, dar, în condiţiile date, este clar că suntem departe de o revocare. Tot mai departe", a afirmat şeful statului, înainte de şedinţa de bilanţ al DNA pe anul 2017.

Pentru Liviu Dragnea, ca şi pentru ministrul Justiţiei Tudorel Toader, decizia Secţiei de procurori a CSM nu este "nicio surpriză". "Aici nu vorbim de surprize sau nesurprize, este o procedură, nu văd, nu am văzut nimic spectaculos în această procedură, este un raport care a fost făcut destul de temeinic de către ministrul Justiţiei, care a intrat pe lanţul instituţional, la capătul lanţului instituţional se află preşedintele României, o să vedem ce face", a arătat Dragnea.

El a evitat să spună dacă va contesta la CCR eventuala respingere a propunerii de revocare a şefei DNA de către Iohannis. "Să ajungem în acea realitate, care deocamdată este virtuală, şi atunci mai vorbim", a spus Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că declaraţia lui Iohannis de la bilanţul DNA cum că nişte inculpaţi şi condamnaţi penal s-au unit pentru a-i discredita pe cei care i-au anchetat, ”este falsă şi, dacă va continua aşa, va greşi”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră