Iohannis rupe tăcerea după desemnarea Vioricăi Dăncilă

23 Ian 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Iohannis rupe tăcerea după desemnarea Vioricăi Dăncilă

Preşedintele Iohannis a răspuns marţi întrebărilor presei privind teama de o eventuală suspendare din funcţie atunci când a decis să o desemneze pe Vorica Dăncilă pentru postul de premier. 

"Nu mi-a fost şi nu mi-e teamă de suspendare. Nu există niciun motiv pentru o suspendare. Încet, dar sigur trebuie eliminat acest factor din discuţia publică. Este o discuţie care se poartă fiindcă au mai fost încercări de suspendare la noi, nereuşite şi nu cred că trebuie această posibilitate de suspendare să fie un argument în dezbaterea publică, în dezbaterea politică. Pentru mine, cu certitudine, acesta nu este un factor de decizie", a declarat şeful statului după întâlnirea cu ambasadorii acreditaţi la Bucureşti.

El a susţinut încă o dată că argumentul principal al desemnării Vioricăi Dăncilă a fost majoritatea parlamentară a PSD-ALDE. "Poate unii au crezut că o spun de complezenţă, am cântărit toate argumentele şi am ajuns la concluzia că asta este varianta pe care trebuie să o accept", a mai spus Iohannis.

Iohannis respinge astfel afirmaţiile prim-vicepreşedintelui PNL, Raluca Turcan, care afirma că dacă şeful statului nu o desemna pe Viorica Dăncilă risca suspendarea din funcţie.

 „Au fost foarte multe voci care spuneau că preşedintele trebuia să o refuze pe doamna Dăncilă. Dacă preşedintele refuza propunerea PSD, Dragnea venea tot cu un om al lui, plus cu o suspendare. Atenţie: doar cu o suspendare, nu şi cu referendum de demitere, pentru că în perioada suspendării, Călin Popescu Tăriceanu ajungea preşedinte interimar al României, schimba şefii Parchetelor, puneau mâna pe justiţie şi apoi prin Parlament opreau referendumul, iar preşedintele se întorcea la Cotroceni să constate practic îngenuncherea României. Pentru români, acest plan diabolic al PSD, devoalat de oameni din PSD era mult mai nociv decât numirea doamnei Dăncilă (...). Planul diabolic al PSD era exact acesta: suspendare, până la referendum, îngenuncherea României, corupţie până în ultima celulă a societăţii şi apoi fluierau probabil în baie şi mâncau mici la grătar de Centenarul Marii Uniri”, declara Turcan, săptămâna trecută, la RFI.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră