Klaus Iohannis a enervat. „Generaţia Facebook“ îl părăseşte PAS CU PAS. Şi like după like.

18 Feb 2016 | scris de Mara Răducanu
Klaus Iohannis a enervat. „Generaţia Facebook“ îl părăseşte PAS CU PAS. Şi like după like.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a afirmat că abordarea ANAF în cazul televiziunilor Antena Group este heirupistă și nepotrivită. "Eu cred că ați ajuns într-o situație neplăcută și inutilă. În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puțin nepotrivită, dacă nu discutabilă", a spus Iohannis, întrebat de un reporter Antena 3 despre acțiunea ANAF în cazul Antenelor.  El a precizat că a constatat din discuții pe care le-a avut că există deschidere la factorii de decizie în acest caz. "Cu siguranță, prin discuții așezate și calme, până la urmă se găsesc soluții convenabile", a conchis șeful statului.

CITIŢI ŞI: Iohannis: Abordarea heirupistă a ANAF, cel puțin nepotrivită. Se găsesc soluții convenabile

 

Klaus Iohannis a pierdut peste 6.000 de likeuri

generatia facebook

Potrivit site-ului facebrands.ro citat de RTV,  Klaus Iohannis a pierdut peste 6.000 de likeuri. Mai exact, atâtea persoane şi-au retras likeul de pe pagina de Facebook a preşedintelui - aproape 4.200 au făcut acest gest astăzi, iar peste 2.200 ieri, când preşedintele a făcut afirmaţiile controversate.  Totodată, numeroase persoane i-au lăsat comentarii pe pagina de Facebook în care îi critică afirmaţiile făcute. "Să vă fie ruşine! Îmi retrag like-ul pe care vi l-am dat din toată inima. Dacă aş putea, mi-aş retrage şi votul! M-aţi dezamăgit şi cred că sunteţi o ruşine pentru România, de vreme ce vă aliaţi cu hoţii şi cu mincinoşii!", a scris un utilizator al reţelei.

"Domnule Presedinte, este prima data cand dezamagiti cu adevarat!!! Cunosc destule cazuri de executari, si pentru niciuna nu am vazut dand "explicatii" premierul tarii si nici pe presedinte promitand ca se vor gasi solutii! Acele 60 de milioane sunt banii cetatenilor acestei tari, de care ar trebui sa se bucure...in invatamant, autostrazi, sanatate, etc., chiar si dupa un an si sase luni de la hotararea definitiva. Pacat ca ati decis sa dezamagiti acei oameni care au facut diferenta intre turul 1 si turul 2 de alegeri prezidentiale!", a scris un altul.

 

CITIŢI ŞI: Premierul Dacian Cioloș susține ANAF, dar regretă modul brutal în care a acționat o instituție a statului

 

TUDOR CHIRILĂ: „Nu, domnule Iohannis, Barack Obama n-o să facă niciodată o declarație de susținere a CNN“

Unul dintre cei care a postat un manifest împotriva atitudinii președintelui a fost și Tudor Chirilă. Acesta a postat pe contul său de socializare un mesaj prin care își exprimă dezacordul față de atitudinea lui Klaus Iohannis , artistul spunând că "trebuie să fii prost sau angajat Antena 3 încât să nu recunoști/realizezi că ANAF a procedat absolut legal în chestiunea recuperării". „Presedintele Klaus Iohannis consideră că recuperarea unui prejudiciu prin punerea în aplicare a unei SENTINȚE JUDECĂTOREȘTI DEFINITIVE e o "banală chestiune administrativă".

 

Președintele Iohannis consideră că atunci când trebuie recuperați (de mai bine de un an) banii statului, acțiunea ANAF (recuperatorul) este pripită. Când ANAF - care nu a fost în stare să recupereze zecile de milioane de euro devalizați în diversele dosare de corupție - face un pas în acastă direcție, Președintele României afirmă că libertatea de exprimare riscă să fie "suprimată" de o "banală chestiune adiministrativă".

CITIŢI ŞI: Mircea Badea: ANAF-ul se comportă ca și cum nu-l interesează absolut deloc banii. Are doar o misiune, de a ne închide


Trebuie să fii prost sau angajat Antena 3 încât să nu recunoști/realizezi că ANAF a procedat absolut legal în chestiunea recuperării, la fel cum trebuie să fii din nou prost încât să nu observi că libertatea de exprimare nu are nicio legătură cu recuperarea unui prejudiciu și nici licența de emisie cu sediul.
Între paranteze, mă aștept ca după acest comentariu păpușile de la televizor să-mi sară la beregată (drogat, bețiv, ipocrit, impostor etc.) semn că libertatea de exprimare e mai vie ca oricând.
Revenind, Președintele României se amestecă într-un litigiu al unei televiziuni private periclitând și influențând acțiunile unei instituții a statului aflată în subordinea unui guvern pe care pretinde că îl susține. Cam grav. Pentru că oamenii care l-au făcut pe Iohannis președinte au sperat că el va veghea la buna funcționare a instituțiilor statului.


Nu, domnule Iohannis, Barack Obama n-o să facă niciodată o declarație de susținere a CNN în ipoteza în care Ted Turner ar înfunda pușcăria condamnat pentru corupție. Oare dacă nu mi-aș plăti TVA-ul către ANAF timp de vreo cinci ani și m-aș afla în fața unei executări (consecință a unei sentințe judecătorești definitive) aș beneficia de susținerea dumneavoastră pentru această "banală chestiune administrativă"?

tudor chirila


Domnul Iohannis a făcut astăzi exact ceea ce i-a reproșat lui Băsescu. Amestecul în bunul mers al instituțiilor statului. Singura diferență e tabăra.
Domnule Iohannis, în țara noastră există păpuși și Păpușari. Mai există și gloata care iubește circul cu păpuși, dar nu prea e conștientă de Păpușar. Pentru că una din legile teatrului este că scena trebuie astfel construită încât gloata să nu poată vedea ce se întâmplă în culise. Președintele României are obligația de a nu fi nici păpușă, nici Păpușar. Oricât de bombastic ar suna, el are obligația de a fi om. Ca să-i poată apăra pe oameni“, a concluzionat Tudor Chirilă, cel care după tragedia de la Colectiv a fost propus de oamenii din piaţă să meargă la negocieri la Cotroceni. 

Ce a declarat Dacian Cioloş 

La rândul său, Premierul Dacian Cioloș a precizat că susține în continuare intervenția ANAF atât în cazul Antena 3 cât și în alte cazuri, dar că regretă modul în care s-a acționat.  "Am salutat, susținut și susțin în continuare fondul intervenției ANAF, atât în acest caz despre care discutam, cât și în general, când intervenția este justificată pe deplin de aplicarea legii și nu se lasă intimidată de presiuni de orice fel în a-și face treaba. Am comunicat direct fiscului sprijinul meu integral pentru tot ceea ce face ca să aplice legea. Regret MODUL în care a acționat ANAF în acest caz și în altele, prin descindere în forță care poate fi interpretată ca intimidare. Acest gen de comportament ar trebui să se schimbe. ANAF poate fi eficientă și respectată și fără să creeze panică sau teamă, arătând respect și fermitate față de cei pe care îi controlează", a scris Cioloș pe contul său de Facebook.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră