Klaus Iohannis: Etichetele de tip stat mafiot pot afecta imaginea României în lume

29 Iul 2016 | scris de Magda Marincovici
Klaus Iohannis: Etichetele de tip stat mafiot pot afecta imaginea României în lume

"În România, statul de drept este funcțional, iar declarațiile unor persoane puse sub învinuire sau trimise în judecată care pun sub semnul întrebării ori contestă acest lucru sunt lipsite de credibilitate. Sunt încrezător în ceea ce fac instituțiile statului și, alături de întreaga opinie publică, așteptăm efectele pozitive ale activității acestora. În același timp, etichete de tip 'stat mafiot' pot afecta imaginea României în lume, pot conduce la decredibilizarea unor instituții și, nu în ultimul rând, dovedesc incapacitatea unor persoane care dețin sau au deținut funcții publice importante în statul român să-și asume rolul pentru care au fost numite sau alese", afirmă șeful statului, potrivit unui punct de vedere transmis Agepres de Administrația Prezidențială.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, i-a cerut președintelui Iohannis să verifice la nivel instituțional veridicitatea unor afirmații făcute de liderul PMP, Traian Băsescu, potrivit cărora România s-a transformat într-un ''stat mafiot''.

"Cu câteva zile în urmă, fostul președinte Traian Băsescu a făcut o serie de afirmații care pun sub semnul întrebării tot ceea ce credeam că am reușit să construim în România pe baza valorilor democrației și statului de drept. Ieri, fostul președinte a reiterat și întărit aceleași idei. De mai bine de un an, sunt unul dintre cei mai critici politicieni în privința abuzurilor, care au transformat DNA și lupta anticorupție într-un instrument politic împotriva adversarilor incomozi, și în privința amestecului ilegal al SRI în Justiție și, mai nou, în activitatea ANAF. În perspectiva celor spuse pe 24 iulie de fostul președinte al României, criticile mele apar ca o palidă reflectare a realității", a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu, într-un comunicat.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră