Iohannis: Este inadmisibil ca Institutul Cantacuzino să dispară

13 Mai 2015
Iohannis: Este inadmisibil ca Institutul Cantacuzino să dispară
Klaus Iohannis a declarat, astăzi, la finalul vizitei făcute la Institutul Cantacuzino, că situația este complicată, dar că instituția trebuie salvată. Președintele a spus că este hotărât să ”pună această problemă peste tot” unde crede că se vor găsi soluții.

"Nu am venit mai devreme pentru că am vrut să văd dacă se rezolvă problema. Am văzut că nu se clarifică lucrurile şi atunci am vrut să vin personal să discut cu conducerea, să găsim soluţii. Este inadmisibil sau exclus să dispară institutul", le-a spus şeful statului angajaţilor.

Angajaţii institutului s-au plâns că nu şi-au primit salariile.

Institutul Cantacuzino, unde lucrează 486 de persoane, a trecut din toamna anului trecut de la Ministerul Sănătăţii în coordonarea Ministerului Educaţiei.

Situaţia institutului este critică: are datorii de aproximativ 5 milioane de euro, conturile blocate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Producţia de vaccinuri a fost sistată.

Premierul Victor Ponta declara în urmă cu o lună că se caută soluţii.

"În perioada imediat următoare încercăm să găsim soluţii prin care să îndreptăm ce s-a făcut greşit în trecut. E o preocupare extrem de serioasă. Încercăm să găsim soluţii în măsura în care nu avem voie să dăm bani direct de la buget, pentru că este ajutor de stat şi în măsura în care, din păcate, acolo nu s-au produs, deşi sau investit bani publici, nu s-au produs vaccinuri omologate", a declarat şeful executivului, citat de Agerpres.

La începutul lunii aprilie, sute de studenţi la Medicină au ieşit în stradă ca să ceară salvarea Institutului Cantacuzino.

Pe 18 martie, peste 300 de angajaţi ai institutului au protestat în faţa guvernului, nemulţumiţi că nu îşi primiseră o parte din salariile pe 3 luni.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră