El este PRIMUL POLIŢIST care îi cere OFICIAL DEMISIA lui Gabriel Oprea: „nu aveţi nici măcar un grăunte de respect pentru noi (...)“

25 Oct 2015
El este PRIMUL POLIŢIST care îi cere OFICIAL DEMISIA lui Gabriel Oprea: „nu aveţi nici măcar un grăunte de respect pentru noi (...)“
Poliţistul Ioan Cănărău, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), Biroul Teritorial Neamţ, a emis un comunicat de presă prin care îi transmite ministrului Gabriel Oprea că trebuie să-şi asume vina pentru moartea poliţistului bucureştean Bogdan Gigină.

„Pentru că nu aţi ieşit în spatiul public cu un punct de vedere oficial şi nu aţi avut curajul să-i priviţi in ochi pe colegii şi pe membrii familiei poliţistului decedat în misiune, să le cereţi scuze motivând gestul de a nu rămâne la locul tragediei, domnule ministru, ne-aţi întărit convingerea şi bănuielile că nu aveţi nici măcar un grăunte de respect pentru noi şi toate acţiunile dumnevoastră au fost doar de bravadă, în interes politic, electoral. Domnule ministru, vă rog, vă implor să mai vorbiţi de onoare doar atunci când vă prezentaţi DEMISIA din funcţie !”, îi transmite lui Gabriel Oprea poliţistul Cănărău. 

Sute de persoane sunt aşteptate de la ora 14.00, în zona Fântânii de la Universitate, la o acţiune de protest faţă de ministrul de Interne, Gabriel Oprea, ca urmare a accidentului produs marţi seară, în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Cosmin Gigină, ce asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Administraţiei şi Internelor, mai multe acţiuni similare fiind anunţate şi în alte oraşe din ţară.

MITING PENTRU DEMITEREA LUI GABRIEL OPREA 

Un miting pentru demiterea vicepremirului Gabriel Oprea  are loc  astăzi în Bucureşti. Protestul a fost organizat pe Facebook, unde a fost creată o pagină cu titlul „NU Abuzului de putere. Oprea, Demisia!” O serie de ogranizaţii neguvernamentale şi lideri ai opoziţiei au cerut în ultimele zile îndemisia lui Oprea. Institutul pentru Politici Publice cere atât opoziţiei parlamentare, cât şi PSD, ca, în situaţia în care până luni, la ora desfăşurării Birourilor Permanente ale celor doua Camere ale Legislativului, vicepremierul Gabriel Oprea nu îşi va prezenta demisia din Guvern şi din Parlament, să iniţieze o Comisie parlamentară de anchetă cu scopul investigării tuturor activitatilor acestuia în care a folosit coloana oficială.

Ar trebui cerute traseele zilnice începând din 2009

„În această ancheta ar trebui cerute traseele zilnice începând din 2009 până la cel în care a avut loc accidentul în urma căruia şi-a pierdut viaţa tânărul poliţist de pe motocicleta din coloană. În relaţie cu opinia publică revoltată de lipsa asumării responsabilităţii, opoziţia are datoria să verifice existenţa abuzivă a coloanelor oficiale folosite de Gabriel Oprea în ultimii ani, precum şi justificarea, scopul şi oportunitatea fiecărei deplasări în care acesta a fost însoţit de coloane oficiale sau de elicoptere MApN sau MAI, inclusiv a folosirii cu regularitate a elicopterelor militare în perioada portofoliului de Ministru al Apararii” se arată în comunicatul IPP.

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu i-a cerut sâmbătă ministrului de Interne Gabriel Oprea să demisioneze, subliniind că, dacă acesta nu o face, premierul Ponta are obligaţia să-l demită. Tot sâmbătă, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis urmăreşte cu "foarte mare atenţie" cazul poliţistului din coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea şi asteaptă "clarificarea cât mai urgentă" a tuturor aspectelor din acest caz.
Mai multe organizaţii neguvernamentale, între care Expert Forum, Centrul Român de Politici Europene, Freedom House România și Grupul pentru Dialog Social, cer demisia ministrului de Interne Gabriel Oprea. O petiţie online pentru demisia lui Gabriel Oprea iniţiată vineri a strâns aproape 14 mii de semnături.

300 de motociclişti au participat la acţiunea de comemorare a lui Bogdan Gigină

Circa 300 de motociclişti au participat sâmbată seara la acţiunea de comemorare a poliţistului Bogdan Gigină, care a murit marţi seara dupa ce a cazut cu motocicleta într-o groapă de pe Bulevarul Ştirbei Vodă. Aceştia s-au adunat în faţa Academiei Militare de unde au plecat în coloană către locul accidentului. Coloana a fost însoţită de motociclete ale Brigazii Rutiere, agenţii de poliţie avand lipite pe parbrize fotografii cu colegul lor decedat.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră