Era sau nu filat patronul Hexi Pharma. Ce a declarat la audieri soţia lui Dan Condrea

23 Mai 2016 | scris de Mara Răducanu
Era sau nu filat patronul Hexi Pharma. Ce a declarat la audieri soţia lui Dan Condrea

 

Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI s-a reunit astăzi  într-o ședință de urgență în Parlament. Între timp, anchetatorii încearcă să lămurească misterul accidentului în care ar fi murit patronul Hexi Pharma, Dan Condrea. Maşina în care s-ar fi aflat bărbatul s-a izbit puternic de un copac, pe drumul dintre Corbeanca şi Buftea. Identitatea lui va fi stabilită de medicii legişti. Pe şosea nu au fost găsite urme de frânare, ceea ce îi face pe anchetatori să se gândească la o posibilă sinucidere. În impactul extrem de violent, autoturismul s-a făcut zob, iar şoferul a fost desfigurat. Omul de afaceri a fost identificat de soţie după haine. La audieri, soţia lui Condrea a declarat că acesta nu mai putea dormi de câteva nopţi. În ultima convorbire, Condrea i-ar fi zis că se duce la plimbare să ia puţin aer, potrivit TVR. 

Era Dan Condrea  supravegheat de SRI? 

Deputatul Sebastian Ghiţă, membru în Comisia pentru controlul activitărţii SRI, a declarat astăzi că opinia publică trebuie să afle dacă Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, era supravegheat de SRI sau nu. Comisia SRI din Parlament a trimis o solicitare în acest sens către Serviciul Român de Informaţii.Comisia parlamentară de control asupra activității SRI trebuie să afle dacă în cazul Hexi Pharma - Dan Condrea a fost vorba de o situație de siguranță națională, a declarat deputatul Sebastian Ghiță, membru al comisiei.

„Am vorbit cu domnul președinte al comisiei și așa cum am și declarat public sunt convins că astăzi trebuie să le spunem oamenilor, că de aia suntem în această comisie, în primul rând dacă acesta a fost considerat de siguranță națională. Cred că este primul lucru pe care trebuie să-l aflăm. Dacă da, când a fost emis mandatul, așa cum ni s-a spus săptămâna trecută? Ce a conținut el și cum a fost pus în aplicare? Și trebuie să venim cu suficiente detalii ca oamenii din România să nu creadă că instituțiile statului pot în vreun fel să existe, planând asupra lor suspiciuni de felul ăsta, totuși a murit un om. Dacă acest caz nu a fost considerat de siguranță națională, haideți să vedem ce-i caz de siguranță națională că vedem în România oameni arestați pentru o afacere mică și doi lei greșiți în contabilitate și vedem de o lună acest caz în care parcă nu mai suntem noi, statul de drept, ăla care eram odată, parcă ne e frică să acționăm sau parcă vrem să ascundem ceva", a spus Ghiță, la Parlament.

Ce spune procurorul general Augustin Lazăr 

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat în această dimineață că nu sunt indicii că patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, ar fi fost filat, deoarece nu era necesară o astfel de măsură. "Cu privire la procedeele tehnice de supraveghere, se știe foarte bine că ele nu sunt publice și faptul că un anumit procedeu tehnic a fost pus în aplicare la un anumit moment dat este făcut public de procurorul de caz atunci când apreciază el, respectiv cam la sfârșitul soluționării dosarului pentru a nu se impieta asupra mersului anchetei. Nu sunt indicii, vă spun eu că nu sunt indicii că au existat și nu era necesară o astfel de măsură", a declarat Augustin Lazăr, răspunzând unei întrebări a jurnaliștilor dacă Dan Condrea a fost filat în momentul accidentului.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, şi-a pierdut viaţa, duminică seară, într-un accident rutier petrecut în judeţul Ilfov, pe drumul ce leagă localităţile Buftea de Corbeanca, au anunţat surse din rândul poliţiştilor, accidentul fiind semnalat în jurul orei 19.30. Maşina condusă de acesta a intrat într-un copac, impactul fiind atât de violent încât bărbatul şi-a pierdut viaţa pe loc. Echipele de salvatori ajunse la faţa locului au găsit o victimă desfigurată. Dan Condrea a renunțat la SUV-ul pe care îl conducea de obicei și a început să conducă mașina în care era în momentul accidentului. În acte, acest automobil aparține tatălui omului de afaceri.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră