Însemnele Premiului Nobel ale doctorului George Emil Palade au intrat în patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie

10 Mai 2018
Însemnele Premiului Nobel ale doctorului George Emil Palade au intrat în patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie Galerie foto (2)

Însemnele Premiului Nobel ale doctorului George Emil Palade au intrat, de marţi, în patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României, relatează Radio România Internaţional.

Ele au fost expuse în Sala Tezaurului Istoric, în cadrul unui eveniment desfăşurat în prezența profesorului Philip Palade - fiul doctorului George Emil Palade, și a lui Ernest Târnoveanu, manager al Muzeului Național de Istorie a României. 

Acestea au fost donate de familia omului de știință, urmând a fi expuse în Sala Tezaurului Istoric.Ernest Oberlander-Târnoveanu, manager al MNIR, a afirmat că această donație este „cea mai importantă” de la fondarea muzeului și până în prezent.  De altfel, evenimentul a avut loc într-o zi specială pentru Muzeul Național de Istorie, pe 8 mai împlinindu-se 46 de ani de la inaugurarea instituției.

Diploma și medalia vor fi expuse în permanență în Tezaurul Istoric.

Omul de ştiinţă George Emil Palade s-a născut în Iaşi, la 19 noiembrie 1912.

În 1946 devine cercetător la Universitatea Rockefeller din New York, ca mai apoi să fie ales membru al Academiei de Ştiinţe din SUA.

A primit Premiul Nobel pentru Fiziologie şi Medicină în 1974, pentru descoperiri privind organizarea funcţională a celulei, cu rol esenţial în dezvoltarea biologiei celulare moderne.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră