VIDEO. O nouă înregistrare surprinde momentul intervenţiei medicilor în cazul lui Patrick Ekeng

08 Mai 2016 | scris de Mara Răducanu
VIDEO. O nouă înregistrare surprinde momentul intervenţiei medicilor în cazul lui Patrick Ekeng

Înregistrarea de la nivelul terenului, publicată de digisport, arata cum langa jucator au ajuns medicul echipei Dinamo, Liviu Batineanu, şi un alt membru al staff-ul dinamovist, iar dupa alte aproximativ doua minute apare şi ambulanta de la Puls. 

Afirmaţii contradictorii între medicul echipei Dinamo şi cel de la Spitalul d Urgenţă 

digiiii medici


Medicul lui Dinamo, Liviu Batineanu, a sustinut, sambata, intr-un comunicat de presa, că jucatorului Patrick Ekeng i s-a facut masaj cardiac extern în ambulanţă şi a precizat că stopul cardio-respirator a survenit in timpul transportului spre Spitalul de Urgenţă. El a explicat că la intervenţia sa pe teren a eliberat căile aeriene superioare ale jucătorului, care la momentul respectiv avea puls şi respira. Pozitia lui Batineanu este in contradictie cu declaratia medicului Cristian Pandrea de la Spitalul de Urgenta care, vineri noaptea, afirma ca din informatiile sale fotbalistului nu i se facuseră manevre de resuscitare pana sa ajunga la camera de garda.

Două minute şi 47 de secunde din momentul în care fotbalistul a căzut ca secerat până când a fost urcat în ambulanţă

interventieee

Patrick Ekeng a încetat din viaţă după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul partidei Dinamo - Viitorul 3-3. Din momentul în care fotbalistul a căzut ca secerat până când a fost urcat în ambulanţă au trecut două minute şi 47 de secunde, potrivit sursei citate.  Medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca l-au resuscitat mai bine de o oră, însă fotbalistul nu a reacţionat la manevrele de resuscitare. Ekeng s-a prăbuşit pe gazon şi şi-a pierdut cunoştinţa, fără un contact cu un adversar în prealabil. După intervenţia staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanţă, Ekeng primind îngrijiri pe gazon, iar apoi fiind transportat la spital. Ekeng fusese introdus pe gazon doar şapte minute mai devreme.

 

Urmăriţi aici ÎNREGISTRAREA

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră