Vrei să-ţi îmmatriculezi maşina? Iată cum te poţi programa ONLINE

28 Noi 2016 | scris de Mara Răducanu
Vrei să-ţi îmmatriculezi maşina? Iată cum te poţi programa ONLINE

 

Măsura a fost anunţată de ministrul de Interne după în urma unei şedinţe cu prefecţii de Bucureşti şi Ilfov. În ultima săptămână, sute de oameni s-au aşezat la coadă din timpul nopţii ca să poată ajunge la ghişeele de înmatriculări şi permise auto. O altă măsură pentru evitarea aglomeraţiei este prelungirea programului de lucru şi suplimentarea numărului de funcţionari.

CITIȚI ȘI: Ministrul de Interne se laudă: „Nu vor mai fi cozi la PERMISE AUTO de săptămâna viitoare!“ 

Proprietarii de maşini şi şoferii din Bucureşti trebuie să acceseze site-ul prefecturii, subcategoria „permise" sau subcategoria „înmatriculări”: http://prefecturabucuresti.ro/?d=serviciu_permise

http://prefecturabucuresti.ro/?d=serviciu_inmatriculare

Programările pentru înmatriculări se fac pe pagina:

http://www.drpciv.ro/rezervareb/inmatriculare.php

Programările pentru permise auto se fac pe pagina: http://www.drpciv.ro/rezervareb/preschimbare.php

Proprietarii de maşini şi şoferii din judeţul Ilfov trebuie să acceseze site-ul prefecturii, subcategoria „permise şi înmatriculări”:

http://www.prefecturailfov.ro/index.php?q=permise-certificate-inmatriculare&m=serviciul-permise-certificate-inmatriculare

Programările pentru înmatriculări se fac pe pagina:

http://www.prefecturailfov.ro/Rezervari/inmatriculare.php

Programările pentru permise auto se fac pe pagina:

http://www.prefecturailfov.ro/Rezervari/examinare.php

 

Cum se poate face plata online pentru paşapoarte şi permise de conducere:

Plata online se poate face de acum şi în sistem de internet banking, dar şi de la orice bancă unde persoana în cauză are deschis un cont bancar, "prin virament către contul unic deschis de către fiecare Instituţie a Prefectului“. În Bucureşti, în şoseaua Pipera, va fi deschisă o nouă casierie a Trezoreriei Statului, aici putând fi achitată taxa pentru paşapoarte, mai precizează MAI. Numărul contului IBAN, numărul codului fiscal, adresele trezoreriilor şi ale caseriilor instituţiilor prefectului unde se poate face plata în numerar se pot găsi, în perioada imediat următoare, anunţat pe site-ul fiecărei Instituţii a Prefectului.

„Pe documentul de plată vor fi înscrise următoarele informaţii: CNP-ul şi numele persoanei beneficiare a serviciului solicitat, contul IBAN, codul fiscal şi denumirea Instituţiei Prefectului unde va fi depusă cererea de eliberare a paşaportului, permisului de conducere, certificatului de înmatriculare sau a altor documente, după caz, suma şi tipul de documente pentru a cărui contravaloare se încasează plata", se mai arată în comunicat.

În cazul paşapoartelor simple temporare şi a celor simple electronice, dacă plata pentru taxă s-a făcut online, la momentul depunerii cererii trebuie prezentat extrasul de cont, certificat de bancă. Dacă plata s-a făcut prin mandat poştal este necesar documentul doveditor al plăţii facturii emisă de oficiul poştal. MAI precizează că actele şi termenele de eliberare ale documentelor rămân neschimbate.

Plata în numerar a acestor servicii nu se mai face prin casieriile CEC Bank

1) Plata se poate face on-line în sistem internet banking, dar și de la orice bancă unde persoana are deschis un cont bancar, prin virament către contul deschis de către Instituția Prefectului Municipiului București, astfel:

- pentru contravaloarea tarifelor aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial, păstrării combinației numărului de înmatriculare, contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere, în contul

IBAN: RO76TREZ705502601X009835;

- pentru pașapoarte, în contul

IBAN: RO93TREZ705502602X009836;

Pe documentul de plată vor fi înscrise următoarele informații: CNP-ul și numele persoanei beneficiare a serviciului solicitat, contul IBAN (conturile indicate mai sus, în funcție de serviciul solicitat), codul fiscal al Instituției Prefectului Municipiului București – CUI 4267125, suma și tipul de documente pentru a cărui contravaloare se încasează plata, potrivit RTV.

2) Plata în numerar se poate face:

• pentru pașapoartele simple electronice și simple temporare eliberate de către Serviciul Public Comunitar Pentru Evidenta şi Eliberarea Pasapoartelor Simple București:

- la casieriile unităților Trezoreriei Statului Sector 5, cu sediile în: Bd. Naţiunile Unite nr. 6-8, Calea 13 Septembrie nr. 226, bl. V54 și la punctul de lucru deschis special în Șoseaua Pipera nr. 49 sector 2;
- la casieria Instituției Prefectului Municipiului București din Piața Presei libere (Casa Presei libere nr. 1, corpul B, parter, sectorul 1).

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră