Informații de ULTIMĂ ORĂ în cazul tânărului român condamnat la moarte în Malaezia. Anunțul făcut de MAE

24 Iun 2015
Informații de ULTIMĂ ORĂ în cazul tânărului român condamnat la moarte în Malaezia. Anunțul făcut de MAE
Precizare importantă făcută, în această dimineață, de ministerul Afacerilor Externe în cazul lui Ionuț Alexandru Gologan, condamnat la moarte in Malaezia, pentru trafic de droguri.
 
În urma speculațiilor apăute în presă, în ultima perioadăm potrivit cărora tânărul în vârstă de 23 de ani ar urma să fie executat în luna august, MAE a emis un comunicat de presă în care lămurește situația.
 
"Referitor la cazul cetăţeanului român condamnat la moarte în Malaysia, Ministerul Afacerilor Externe precizează că sentința nu este definitivă şi, în consecință, nici executorie. Aşadar, având în vedere stadiul procesului, speculaţiile privind o posibilă execuţie în luna august sunt complet neîntemeiate. Decizia de condamnare fost atacată cu recurs la Curtea Federală de Justiție a Malaysiei, instanța urmând a stabili, în perioada următoare, termenul de judecată pentru acest recurs. Având în vedere că este un caz de durată şi complex, MAE recomandă tratarea subiectului cu precauţie şi responsabilitate. Totodată, MAE precizează că, la nivel instituţional, se depun toate eforturile necesare în acest caz", se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al MAE.
 
Ionuț Gologan este din comuna prahoveană Telega și a fost condamnat, în primă instanță, la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri. Ulterior, apelul acestuia declarat împotriva deciziei dată la finalul anului 2013 a fost respins, reprezentantul său declarând recurs, în regim de urgență, la o instanță superioară.
 
În bagajele tânărului au fost descoperite, la 26 iunie 2012, pe aeroportul internațional din Kuala Lumpur, 1.494 de grame de metamfetamină.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră