Informaţii de ultima oră despre starea celor răniţi în tragedia din Colectiv. În Bucureşti mai sunt internate 83 de persoane

09 Noi 2015
Informaţii de ultima oră despre starea celor răniţi în tragedia din Colectiv. În Bucureşti mai sunt internate 83 de persoane
83 de persoane rănite în incendiul devastator din clubul Colectiv sunt încă internate în spitalele din Capitală. Dintre acestea, 15 sunt în stare critică, şase în stare gravă şi 61 sunt stabilizaţi. 
 
La Spitalul de Arşi sunt 17 pacienţi, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 16, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - 6, la Spitalul "Sfântul Ioan" - 6, la Spitalul Elias - 8, la Spitalul Militar Central - 7, la Spitalul "Sfântul Pantelimon" - 2, la Spitalul Floreasca - 6, la Spitalul Universitar de Urgenţă - 10, la Spitalul Gerota - 3, iar la Spitalul SRI "Agrippa Ionescu" - 2. 
 
Cei cinci răniţi internaţi la Spitalul "Grigore Alexandrescu", sunt stabili, a declarat astăzi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al instituţiei, medicul Raluca Alexandru.
 
Pacientul aflat pe Secţia de toxicologie a fost externat în cursul zilei de duminică, iar un alt pacient, aflat în starea cea mai gravă, a fost transferat la o unitate medicală din Belgia.
 
Medicul Oana Maria Rață a spus că starea unor răniți internați la Spitalul Bagdasar-Arseni este ameliorată. 
 
"Avem doi pacienți aflați pe plămâni artificiali cu alte terapii de substituție. Deocamdată se mențin stabili, dar starea e critică, severă, sunt dependenți de suport vasopresor. Părerea mea este că nu pot fi transferați în momentul de față. Nu putem să le punem viața în pericol riscând acest transport. Restul pacienților în stare gravă se mențin și este bine că reușim să facem și pentru ei ce putem. Tratamentul este complex, avem vești bune. Câţiva pacienţi s-au transferat pe secție, ameliorându-se starea lor", a afirmat Oana Maria Rață.
 
Managerul Spitalului Militar, colonel medic Florentina Radu-Ioniţă, a spus că toţi cei şapte pacienţi internaţi la unitatea medicală sunt în secţia de Chirurgie Plastică, în stare bună, staţionară şi se pot alimenta. 
 
La Spitalul Floreasca, șase pacienți în stare foarte gravă sunt internați la Terapie Intensivă.
 
Medicul Raluca Moldoveanu a spus că, în prezent, nu are date dacă de la Spitalul Floreasca vor mai fi răniți care vor fi transportați în străinătate.

Dintre cei șapte răniți internați în Spitalul Elias, trei se află pe Secția de chirurgie plastică și patru la Terapie Intensivă, doi fiind în stare gravă. 
 
"La spitalul nostru mai sunt internați 7 pacienți. Dintre aceștia, trei sunt în Secția de Chirurgie Plastică, au evoluție favorabilă și doar unul dintre ei va necesita intervenție chirurgicală de grefare. În Secția de Terapie Intensivă se mai află 4 pacienți, dintre care doi în stare gravă, traheostomizați și ventilați mecanic. Unul dintre aceștia era selecționat pentru a fi transferat într-un spital în Norvegia, însă, în cursul zilei de ieri, performanțele sale respiratorii s-au deteriorat semnificativ. Din acest motiv, pentru siguranța pacientului, împreună cu echipa medicală de transport, s-a hotărât renunțarea la deplasare, urmând ca reevaluările ulterioare să stabilească dacă va putea suporta la un moment dat transportul", se arată într-un comunicat al spitalului. 
 
Prognosticul rămâne rezervat pentru bolnavii din Terapie Intensivă. În ceea ce privește pacienții fără probleme respiratorii aceștia evoluează favorabil și unul dintre ei va fi supus luni intervenției chirurgicale.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră