INCREDIBIL! Medic, lovit peste faţă şi strâns de gât de rudele pacientei pe care o resuscita

05 Sep 2015
INCREDIBIL! Medic, lovit peste faţă şi strâns de gât de rudele pacientei pe care o resuscita
Rudele unei paciente de etnie romă au agresat un medic de la secţia Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin și o polițistă de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate, relatează mhalert.ro.

Pacienta, o femeie în vârstă de 85 de ani, fusese internată joi după-amiază, la orele 15,00, la secția de Cardiologie a Spitalului din Drobeta Turnu Severin. Pe fondul acutizării afecțiunii sale cardiace, în cursul serii, femeia a intrat în stop cardio-respirator, asistenta solicitând intervenția medicului de gardă.

În timpul manevrelor de resuscitare cardio-respiratorie, rudele femeii, de etnie romă, au devenit agresive cu medicul de gardă și cu celelalte cadre medicale, distrugând aparatura și împiedicând efectuarea resuscitării.
Practic, resuscitarea s-a produs printre agresiunile, și deși a fost lovit peste față, strâns de gât, de către rudele pacientei, medicul a reușit să-i salveze viața.
O polițistă de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate, aflată în timpul liber, a încercat să aplaneze conflictul, dar a fost la rândul său agresată.

La faţa locului au intervenit mai multe echipaje de la IPJ Mehedinţi şi Jandarmerie, pe numele a patru agresori fiind întocmite dosare penale pentru lovire şi alte violenţe.
Este al doilea caz de agresiune asupra cadrelor medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin în ultimele două luni, iar cadrele medicale spun că şi-ar dori o protecţie mai mare din partea oamenilor legii.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră