Începe sezonul estival. CFR, excedată, trebuie să suplimenteze capacitatea de transport

28 Apr 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Începe sezonul estival. CFR, excedată, trebuie să suplimenteze capacitatea de transport

Deschiderea oficială a sezonului estival este o chestiune de ore. Peste 40.000 de turişti sunt aşteptaţi în staţiunile de la malul Mării Negre, unde sunt programate numeroase evenimente în aceste zile.

Se aşteapta ca de vineri să crească numărul de călători către mare. Compania de transport feroviar, CFR, a suplimentat capacitatea de transport cu 8.000 de locuri, cele puse în vânzare în mod obişnuit epuizându-se deja.

“În perioada 28 aprilie – 1 mai 2017 vor fi puse în circulație trenuri suplimentare iar față de graficul de circulație obișnuit capacitatea de transport va crește cu peste 8000 de locuri. Capitala și orașele din țară: Baia Mare, Beclean pe Someș, Brașov, Arad, Petroșani, Târgu Jiu, Craiova, Iași, Vaslui, Suceava Nord, Timișoara Nord,  Drobeta Turnu Severin etc. vor fi conectate cu Litoralul prin trenuri directe, până la/de la Mangalia”, se arată într-un comunicat al CFR Călători.

La Constanţa s-a dat startul Festivalului Berii, iar la Mamaia este în plină desfăşurare „Sun Waves”, un maraton de muzică electronică. Tot la Mamaia începe în această seară festivalul dedicat gurmanzilor. Şi cluburile îşi deschid porţile, iar cei pasionaţi de automobilism pot asista la demonstraţii de drift, relatează corespondentul Radio România Actualităţi, citat de rador.ro.

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a dat asigurări că Litoralul românesc este pregătit să primească turiști în minivacanța de 1 Mai, chiar dacă nu este deschis încă la capacitate maximă.

Șeful de la Turism susține că statul român este interesat să aducă cât mai mulți turiști străini, în special din vestul Europei, dar și din alte părți ale lumii, pentru care există deja pachete speciale, scrie agerpres.ro.

Referitor la voucherele de vacanță, ministrul Dobre a subliniat că, în prezent, se lucrează la actul normativ, astfel încât de la 1 iulie toți angajații din sistemul public să beneficieze de acestea.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră