(VIDEO) Bloc în flăcări, de Crăciun, la Bistriţa. 200 de oameni au fost evacuați

26 Dec 2015 | scris de Veronica M. Florentina
(VIDEO) Bloc în flăcări, de Crăciun, la Bistriţa. 200 de oameni au fost evacuați

Un incendiu puternic a izbucnit, noaptea trecută, la acoperişul unui bloc social din cartierul Viişoara, din Bistriţa-Năsăud, pompierii fiind obligaţi să evacueze 200 de persoane ca să poată interveni.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa, în momentul în care pompierii au ajuns la Viişoara, "incendiul se manifesta generalizat la tot acoperişul blocului pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 mp".

Zeci de pompieri s-au luptat cu focul care s-a extins cu repeziciune şi a cuprins acoperişul şi pereţii izolaţi cu polistiren.

Nimeni nu a reuşit să scoată nimic din apartamente, iar cei care stau la ultimele etaje se tem că ceea ce a scăpat din calea focului a fost distrus de apa folosită pentru stingerea incendiului.

Oamenii vorbesc despre două variante privind izbucnirea incendiului. Unii spun că în podul blocului ar fi stat oameni fără adăpost care seara făceau foc pentru a se încălzi, scrie bistriteanul.ro. Unii spun însă că în scara A, la etajul patru locuiau câţiva copii, toţi sub 14 ani, şi că aceştia ar fi stat singuri după ce mama lor ar fi plecat în Spania. Vecinii spun că în acel apartament nu ar fi fost curent şi că pentru a avea lumină copiii foloseau lumânări. O lumânare uitată aprinsă ar fi o altă cauză a incendiului.

Pompierii susţin însă că este prematur pentru a fi stabilită o cauză şi că abia după o anchetă se va putea vorbi despre cauza probabilă a izbucnirii incendiului.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră