TRAGEDIA COLECTIV. Încă zece răniţi au ajuns în spitalele din străinătate. Un avion NATO i-a transportat, noaptea trecută, în Marea Britanie și Norvegia

09 Noi 2015
TRAGEDIA COLECTIV. Încă zece răniţi au ajuns în spitalele din străinătate. Un avion NATO i-a transportat, noaptea trecută, în Marea Britanie și Norvegia
Zece dintre răniţii în incendiul devastator din clubul Colectiv au ajuns cu bine, noaptea trecută, în spitale din Marea Britanie şi Norvegia. Răniții au fost transportaţi cu o aeronavă NATO şi supravegheaţi de medici şi asistenţi pe tot parcursul zborului. 
 
Iniţial ar fi trebuit să părăsească ţara 12 răniţi, însă starea a doi dintre ei s-a înrăutăţit, iar medicii au decis să îi păstreze în Capitală.
 
"Am avut câţiva pacienţi în stare critică, dar nu au fost probleme pe durata transportului. Toţi au ajuns cu bine, iar medicii de la Londra care i-au aşteptat la aeroport au fost impresionaţi de felul în care au fost transportaţi", a declarat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
 
Nouă răniti au fost transportaţi în Marea Britanie, iar unul în Norvegia. 
 
Până acum, 35 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv au fost transportate spre spitale din străinătate, însă trei au decedat. Ultimul a fost bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, care murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum. Alţi doi răniţi au decedat sâmbătă, după ce au ajuns în Olanda.
 
În urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie, au murit 45 de persoane şi alte peste 180 au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. (V.M.)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră