Încă un primar trimis în judecată. Ar fi prejudiciat bugetul cu 8.000.000 lei

26 Mai 2015
Încă un primar trimis în judecată. Ar fi prejudiciat bugetul cu  8.000.000 lei
Fostul primar al Ploiestiului, Iulian Bădescu, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, sub acuzaţiile de abuz în serviciu, luare de mită, efectuarea de operaţiuni financiare că acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută şi folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid pentru obţinerea de bani sau foloase necuvenit.

În acelaşi dosar, au mai fost trimise în judecată Cristina Oana Iacob şi Iulia Alina, care deţineau, la data faptelor, funcţiile de secretar al municipiului Ploieşti şi, respectiv, director executiv la Direcţia administraţie publică, juridic - contencios, achiziţii publice, contracte din cadrul aceleiaşi instituţii publice. Cele două sunt acuzate de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (2 acte materiale).

În cursul anului 2013, în calitate de primar al municipiului Ploieşti şi ordonator principal de credite, Iulian Bădescu a semnat, la data de 21 ianuarie, un contract de cooperare încheiat între municipiul Ploieşti şi Asociaţia Comunitară "Lupii Galbeni 2012" Ploieşti, iar la data de 28 iunie a semnat regulamentul privind punerea în aplicare a acestuia, în lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustrăgând aceste operaţiuni controlului de legalitate, regularitate şi încadrare în creditele bugetare şi a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (în trei transe) către asociaţie, deşi cunoştea că nu este legală. (Sursa Hotnews)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră