În România, AUTOSTRĂZILE devin „drumuri kamikaze” la prima ploaie

17 Aug 2015
În România, AUTOSTRĂZILE devin „drumuri kamikaze” la prima ploaie
În România, nu mai uimeşte pe nimeni faptul că o autostradă începe să alunece la nici 6 luni de la inaugurare. Acesta este cazul lotului 2 de pe autostrada Sibiu – Oraştie. De altfel, în general, după prima iarnă, asfaltul începe să crape pe orice drum nou asfaltat.

La o ploaie mai sănătoasă, însă, autostrada poate deveni un real pericol. Cel puţin asta s-a întâmplat duminică seara, când o furtună a măturat vestul ţării.

Ploaia violentă a durat doar câteva minute, dar a spulberat panourile antiorbire pe 20 de kilometri de pe Autostrada Nădlac - Arad.

Mai multe maşini s-au ales cu roțile distruse după ce au trecut peste bucăţile de plastic împrăştiate pe drum.

Potrivit CNADNR în urma fenomenelor meteorologice extreme (furtună şi vânt cu rafale de intensitate mare) ce au avut loc ieri, 16.08.2015, orele 20.45, pe autostrada A1, sectorul Arad - Nădlac, km 545+236 - km 584+818, Lot I şi Lot II, un număr de aproximativ 500 de balize antiorbire au fost smulse de pe parapetul median.

Compania de Drumuri precizează că balizele desprinse vor fi montate în totalitate, până marţi. CNADNR mai arată şi că acestea au fost verificate din punct de vedere tehnic şi calitativ, înaintea recepţionării autostrăzii.

Imagini după dezastru


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră