ANCHETA. Imaginile surprinse de camerele de luat vederi aflate pe traseul pe unde a trecut coloana oficială a lui Gabriel Oprea, ridicate de procurori

26 Oct 2015
ANCHETA. Imaginile surprinse de camerele de luat vederi aflate pe traseul pe unde a trecut coloana oficială a lui Gabriel Oprea, ridicate de procurori
Procurorii de la Parchetul Capitalei au ridicat înregistrări cu imaginile surprinse de camerele de luat vederi aflate pe traseul pe unde a trecut coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea în seara în care s-a produs accidentul soldat cu moartea polițistului Bogdan Gigină. Purtătoru l de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul București, Adrian Țîrlea, a declarat astazi pentru agerpres.ro că imaginile provin de la camerele de luat vederi amplasate în intersecțiile de pe traseu și care aparțin Primăriei sectorului 1. De asemenea, au fost ridicate înregistrări de la firme și persoane fizice, care ar fi putut să surprindă momentul accidentului.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a deschis un dosar penal în cazul decesului polițistului Bogdan Gigină, sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă. Până în prezent, procurorii au audiat persoane care aveau cunoștință despre împrejurările concrete în care s-a produs incidentul, respectiv polițiștii din coloană și cei aflați în intersecție, muncitorii care efectuau lucrările de reparații, precum și alți martori oculari aflați în zonă.

Ce au cerut procurorii de la  MAI, Politia Capitalei si Politia Romana

Totodată, au fost solicitate Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliției Române și Direcției Generale de Poliție a Municipiului București actele normative interne care reglementează cadrul general de constituire a coloanelor oficiale, actele interne emise cu privire la coloana oficială din care făcea parte lucrătorul de poliție decedat, precum și date cu privire la componența coloanei la momentul incidentului.

A fost solicitată, de asemenea, documentația privind efectuarea lucrărilor de reparație de la locul producerii evenimentului (actele de autorizare, contractele încheiate, procedurile de executare a lucrării, inclusiv elementele de semnalizare și siguranță specifice).

Polițistul Bogdan Gigină a decedat după ce, în seara zilei de 20 octombrie, a fost implicat într-un accident la intersecția Calea Plevnei cu bd. Știrbei Vodă.
Poliția Capitalei a anunțat ulterior că polițistul se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. "Polițistul Bogdan Cosmin Gigină se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu specifice poliției rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil și fix de fluidizare a traficului rutier în București, asigurând deplasarea în siguranță a coloanei oficiale, precum și a celorlalți participanți la trafic", a precizat Poliția Capitalei.

MITING PENTRU DEMITEREA LUI GABRIEL OPREA

Un miting pentru demiterea vicepremirului Gabriel Oprea are loc astăzi în Bucureşti. Protestul a fost organizat pe Facebook, unde a fost creată o pagină cu titlul „NU Abuzului de putere. Oprea, Demisia!” O serie de ogranizaţii neguvernamentale şi lideri ai opoziţiei au cerut în ultimele zile demisia lui Oprea. 

300 de motociclişti au participat la acţiunea de comemorare a lui Bogdan Gigină


Circa 300 de motociclişti au participat sâmbată seara la acţiunea de comemorare a poliţistului Bogdan Gigină, care a murit marţi seara dupa ce a cazut cu motocicleta într-o groapă de pe Bulevarul Ştirbei Vodă. Aceştia s-au adunat în faţa Academiei Militare de unde au plecat în coloană către locul accidentului. Coloana a fost însoţită de motociclete ale Brigazii Rutiere, agenţii de poliţie avand lipite pe parbrize fotografii cu colegul lor decedat.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră