Imagini pentru istorie. Regele Mihai, în vizită la Jurnalul Naţional, întâmpinat de directorul Marius Tucă

06 Dec 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Imagini pentru istorie. Regele Mihai, în vizită la Jurnalul Naţional, întâmpinat de directorul Marius Tucă Galerie foto (6)

Era martie, 19 martie 2002. Regele Mihai, însoţit de Principesa Margareta şi de Principele Radu păşeau pe treptele Casei Presei, odinioară Casa Scânteii, locul în care şi-a făcut veacul presa comunistă, a unui regim care l-a alungat din ţara sa. Acum, Regele Mihai vizita o redacţie a unui ziar postdecembrist, care, la momentul respectiv, avea ambiţia de a deveni numărul unu: Jurnalul Naţional.

Întâmpinat de directorul de atunci al cotidianului, jurnalistul Marius Tucă (acum proprietar al postului de radio SMART FM şi realizator al emisiunii matinale, dar şi proprietar al site-ului miscareaderezistenta.ro), Regele Mihai a discutat despre facerea ziarului, despre planuri, despre echipă, vizitând redacţia şi descoperindu-i pe oamenii care făceau zilnic ziarul. Jurnalul Naţional chiar a ajuns numărul unu pentru câţiva ani buni, timp în care a oferit publicului cele mai frumoase şi mai interesante poveşti despre România şi lume.

Regele Mihai a fost desemnat "Omul anului" in 2011 de aceeaşi redacţie pe care o vizitase în 2002. Pentru că la 25 octombrie 2011, chiar în ziua în care împlinea 90 de ani, Regele a ţinut un discurs istoric în Parlamentul României.

A fost un discurs care venea la 65 de ani distanţă de ultimul mesaj adresat forului legislativ al României, înainte de abdicare. 65 de ani în care Regele a trecut printr-un exil, iar românii printr-o dictatură.

Un discurs care poate fi considerat un mesaj al înţelepciunii adresat tuturor românilor de cel care a condus destinele României. A fost totodată un mesaj care ar fi trebuit să marcheze ruptura de comunism şi la nivelul mentalităţilor, aşa cum ar fi trebuit să se întâmple odată cu Revoluţia din decembrie 1989.

Marţi, 5 decembrie 2017, Regele Mihai.a murit, la vârsta de 96 de ani, la reşedinţa sa din Elveţia. 

Era ultimul șef de stat din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Pentru mulţi dintre români, în aceste momente triste, rămâne sentimentul de onoare, acea onoare de a-i fi fost contemporani şi compatrioţi unui personaj care a scris istorie.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră