Iarna revine în forţă. Vor fi cele mai scăzute temperaturi înregistrate vreodată

23 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Iarna revine în forţă. Vor fi cele mai scăzute temperaturi înregistrate vreodată

Veşti proaste pentru cei care credeau că vine primăvara. Iarna se întoarce în forţă cu ger şi ninsori, nu numai în România, ci şi în Europa. Temperaturile vor scădea semnificativ astfel încât se vor apropia foarte mult de de recordurile lunii februarie, cu cele mai scăzute temperaturi înregistrate vreodată.

Directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu, a explicat că valul de frig este provocat de o masă de aer de origine arctică, foarte rece, care va afecta nu numai zona României, ci întrega Europă.

"Începând de mâine noapte se va simți o răcire foarte pronunțată. La început vorbim despre Moldova și despre depresiunile Carpaților Orientali, dar din noaptea de duminică spre luni, vorbim despre o generalizare a gerului, adică temperaturi sub minus 10 grade în toate regiunile țării și nu numai pe parcursul nopților Florinela", a declarat Florinela Georgescu pentru TVR.

Nopțile vor fi cu temperaturi de minus 10, minus 20 de grade, în special duminică spre luni și luni spre marți, iar zilele vor fi din ce în ce mai reci.

Florinela Georgescu spune că vor fi temperaturi maxime în jur de minus 10 grade, inclusiv în zona Capitalei. "Sunt temperaturi foarte apropiate de recordurile lunii februarie, cu cele mai scăzute temperaturi înregistrate vreodată. Pe de altă parte, este și un pic de vânt care va intensifica senzația de frig", a precizat ea.

Începând de luni, își vor face apariția şi precipitaţiile, mai ales în partea de sud sau jumătatea de sud a țării și vor fi însoțite de un vânt în intensificare.

"Este foarte posibil ca luni, marți, aceste ninsori să aibă aspect de viscol. Toată acea ninsoare se va depune pentru că va veni pe un sol înghețaţ", a mai spus directorul ANM.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră