Guvernul va ajuta posturile TV cu 15 milioane de euro. Ajutorul de stat, valabil până în 2016

10 Iun 2015
Guvernul va ajuta posturile TV cu 15 milioane de euro. Ajutorul de stat, valabil până în 2016
Guvernul a aprobat, miercuri, printr-o Ordonanță de Urgență acordarea unui ajutor de 15 milioane de euro pentru posturile TV "care produc și difuzează emisiuni cu specific de informare, educare și cultural de interes public", potrivit unui comunicat al Executivului.

În acest scop, Guvernul a decis că operatorii economici din domeniul audiovizual pot beneficia de finanțare în baza unei scheme de ajutor de stat al cărui buget va fi în sumă de 67,5 milioane de lei, respectiv echivalentul a 15 milioane de euro, cu posibilitatea suplimentării acestuia.

Perioada de valabilitate a schemei de ajutor de stat este 1 iulie 2015-31 decembrie 2016, însă va putea fi prelungită. Schema de ajutor de stat se va elabora în conformitate cu legislația europeană în materie de ajutor de stat și va fi aprobată prin Hotărâre de Guvern, act normativ care va stabili criteriile de eligibilitate a beneficiarilor, numărul estimativ al acestora, categoriile de cheltuieli eligibile, precum și procedura de acordare și monitorizare.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră