Guvernul dă mai mulţi bani pentru elevii din învăţământul preuniversitar

18 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Guvernul dă mai mulţi bani pentru elevii din învăţământul preuniversitar

Guvernul a decis miercuri creşterea costului standard per elev/preșcolar pentru învățământul preuniversitar de stat, particular și confesional acreditat, pentru anul 2017. Astfel, conform a două hotârâri adoptate de  Executiv, costul standard crește de la 3.043 lei/ an la 3.740 lei.

Costul standard per elev/ preșcolar se determină pentru fiecare nivel de învățământ, filieră, profil, specializare/ domeniu, în funcție de mărimea și tipul unităților de învățământ, mediul urban/ rural și coeficienții de temperatură din zone geografice, precizează un comunicat al Guvernului.

Conform sursei citate, unitățile de învățământ preuniversitar de stat, particular și confesional acreditat primesc finanțare de bază, în limitele costului standard per elev/preșcolar, de la bugetul de stat, din sumele defalcare din TVA prin bugetele locale.

Pe baza costului standard per elev/preșcolar se alocă: finanțarea cheltuielilor cu salariile, sporurile, indemnizațiile și alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum și a contribuțiilor aferente acestora pentru unitățile de învățământ. Nu sunt incluse în această categorie cheltuielile pentru alocații pentru transportul la și de la locul de muncă, precum și cheltuielile salariale în natură.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră