Români, vi se pregătește ceva! Guvernul și-ar dori un pokemon național

26 Iul 2016 | scris de Veronica Micu
Români, vi se pregătește ceva! Guvernul și-ar dori un pokemon național

Călin Coman este de părere că specularea isteriei creată de jocul Pokemon GO ar putea aduce beneficii enorme turismul românesc.

Săptămâna trecută, tânărul i-a scris premierului Dacian Cioloș, propunându-i să inițieze un parteneriat cu producătorii jocului Pokemon GO, pentru a-l introduce pe Dracula într-o altă versiune a jocului.

"O idee de PR pentru România și nu doar PR… având și potențial economic. Domnule Dacian Cioloș, dacă sunteți pe recepție, puteți să o considerați. E o chestiune care poate deveni serioasă. Dezvoltăm un concept de Pokemon Dracula. Am atașat un exemplu făcut de mine (doar în scop de prezentare). Vorbiți cu producătorii jocului, companiile Nintendo/Niantic, alocați un buget de la stat și ascundem acești Pokemoni în toate locurile frumoase și pitorești, de la Castelul Bran, pâna în pădurile frumoase din România (…) Dar mișcați-vă repede, fenomenul ia amploare acum", a fost mesajul transmis premierului Dacian Cioloș.

Coman spune că la scurt timp după ce a postat acest mesaj pe Facebook, a fost contactat de reprezentanții Guvernului, care s-au arătat foarte deschiși la idee.

"Guvernul României este cool... am văzut deschidere... m-au sunat rapid și discut cu ei în aceste zile cum putem fructifica ideea asta (sau altele care folosesc Augmented Reality). Apreciez asta. Eu mă implic fără obligații. Sper să dezvoltăm ideea, într-un fel sau altul", a scris Călin Coman pe pagina lui de Facebook.

Potrivit aradon.ro, Coman a luat legătura prin e-mail și cu producătorii aplicației, oferindu-și sprijinul pentru materializarea conceptului.

"Avem o casă de producție, competențe în grafică, animație, film, putem concepe un personaj 3D cu chipul lui Dracula. Vorbim de un personaj pur românesc, care nu are concurență. Sunt convins că mulți pasionați ai jocului ar veni în Transilvania să-l caute pe Dracula la el acasă. Avem o șansă imensă să capitalizăm acest personaj, cel puțin virtual, dacă Dracula Park nu s-a concretizat", a mai spus Călin Coman.

Și Moscova lansează un Pokemon Go patriotic

Primaria din Moscova va lansa o variantă locală la Pokemon Go. Cu ajutorul aplicației, utilizatorii vor putea prinde, în loc de pokemoni, mari figuri istorice ale Rusiei, scrie Mediapool.

Versiunea pentru Android va fi disponibilă luna viitoare, fiind concepută pentru a-i stimula pe moscoviți să petreacă mai mult timp în aer liber.

______________________________

Citește și:

Cum trișezi la Pokemon GO

Incidente „marca Pokemon“. Cum au ajuns doi tineri pe mâna poliţiei în timp ce erau total absorbiţi să vâneze „prada“

Cum l-a prins POLIŢIA pe pokemonul Rattata. Iată povestea lui Marian Godină

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră