Guvernul măreşte prima acordată la achiziţia de maşini electrice şi instituie ecotichetul de 5.000 de lei

26 Aug 2015
Guvernul măreşte prima acordată la achiziţia de maşini electrice şi instituie ecotichetul de 5.000 de lei
Guvernul a adoptat astăzi o ordonanţă prin care a majorat de la 12.000 de lei la 20.000 de lei valoarea ecotichetului de care beneficiază persoanele fizice, persoanele juridice, unitățile administrativ-teritoriale și instituțiile publice la achiziționarea unui autovehicul pur electric.

Totodată, se instituie acordarea ecotichetului în cuantum de 5.000 de lei de care beneficiază persoanele fizice, persoanele juridice, unitățile administrativ-teritoriale și institutiile publice la achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50g/ km. Aceste finanțări, sub forma ecotichetelor, se acordă din bugetul Fondului pentru mediu, precizează Guvernul într-un comunicat de presă. 

Guvernul justifică luarea unor astfel de măsuri pentru a stimula achiziționareai de vehicule noi, nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic. Măsurile sunt cuprinse în ordonanţa de urgenţă ce reglementează restituirea taxei auto.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră