Guvernul vinde pe Emag "Cuminţenia Pământului"!

19 Mai 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Guvernul vinde pe Emag

Campania, lansată de Guvenul României și Ministerul Culturii, se va desfăşura până la 30 septembrie, iar Guvernul susţine că are nevoie de un sprijin cât mai larg, așa cum s-a întâmplat și în cazul Ateneului Român, acum 130 de ani.

Peste 20 de personalități publice — printre care Andrei Pleșu, Maia Morgenstern, Oana Pellea și Victor Rebengiuc — au anunțat deja că susțin această inițiativă și apar în spotul de promovare care se va difuza începând de mâine, 20 mai.

Campania de susținere a subscripției naționale pentru achiziția operei "Cumințenia pământului" urmărește să atragă contribuțiile românilor interesați. Este necesară strângerea sumei de șase milioane de euro până pe data de 30 septembrie 2016, pentru a completa cele cinci milioane de euro alocate deja de Guvernul României.

Primele rezultate ale campaniei vor fi făcute publice la 1 iunie, iar periodic, în zilele de 1 și 15 ale fiecărei luni de campanie, sumele strânse până în acel moment vor fi date publicității.

Pe lângă achiziţia virtuală a operei brâncuşiene, românii mai pot dona şi direct prin intermediul site-ului campaniei www.brancusiealmeu.ro,  precum şi prin transfer bancar sau prin depunere de numerar într-unul din conturile în lei, euro și dolari, deschise pe numele Ministerului Culturii.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră