Guccifer, interviu din închisoare. Ce spune despre alegerile din SUA şi hackerii ruşi

05 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Guccifer, interviu din închisoare. Ce spune despre alegerile din SUA şi hackerii ruşi

Hackerul, pe numele său adevărat Marcel Lazăr Lehel, se află în închisoare şi a vorbit la Fox News direct din celula sa din România, unde îşi ispăşeşte pedeapsa pentru că a spart emailurile mai multor personalităţi. 

"Americanii sunt înnebuniţi după chestii despre Rusia, cum ar fi că ruşii invadează Statele Unite. E o nebunie, o isterie", a spus Guccifer într-o convorbire 
telefonică, din celula sa aflată într-o închisoare de lângă Arad. El a făcut şi unele predicţii pentru Fox News şi anume că unii cetăţeni ruşi vor fi cercetaţi şi puşi sub acuzare. 

El a lansat aceste previziuni acum trei săptămâni, cu două săptămâni înainte ca Obama să expulzeze joia trecută 35 de diplomaţi ruşi, ca represalii la atacurile hackerilor.

Astăzi, fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a declarat pentru Fox News că parola emailului lui John Podesta a deja istorie, arătând că şi un copil de 14 ani putea să o spargă. Donald Trump a preluat subiectul, dându-i amploare pe Twitter.

Mai târziu, purtătorul de cuvânt al republicanilor, Paul Ryan, a dat înapoi, declarând la un post de radio că Assange este un linguşitor al Rusiei. "Preia scurgeri de informaţii, fură date şi compromite securitatea naţională", a spus Ryan despre Assange.

În 2013, Guccifer i-a spart mailul unui fost consilier al lui Bill Clinton şi a dezvăluit pentru prima dată existenţa adresei private @clintonemail.com. El a recurs la acest gest în semn de protest faţă de cei care conduceau România şi SUA la acea vreme.

Lehel era şomer când a comis celebrul atac, pe care l-a făcut fără a avea cunoştinţe de profil. El nu a făcut decât să ghicească parolele de email cu ajutorul informaţiilor disponibile despre viaţa privată a celor vizaţi. 

Guccifer a folosit un server de proximitate pentru a da impresia că îşi foloseşte computerul de undeva din Rusia, deşi, în realitate, opera dintr-un sătuc din România. 

În prezent, el îşi ispăşeşte pedeapsa pentru că a spart conturile unor politicieni şi vedete din România. El va fi eliberat în 2019 după care va fi trimis în SUA pentru a ispăşi o pedeapsă de 52 de luni pentru rolul său în spargerea emailurilor mai multor personalităţi americane, printre care şi Colin Powell. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră