Gripa aviară: Zecii de mii de păsări, sacrificate în Germania!

23 Ian 2017 | scris de Magda Marincovici
Gripa aviară: Zecii de mii de păsări, sacrificate în Germania!

Aproximativ 45.000 de curcani au fost sacrificați la sfârșitul acestei săptămâni  și alte câteva mii de păsări vor avea aceeași soartă, din cauza virusului gripei aviare H5N8, au anunțat autoritățile germane, transmite Reuters. 

Focarele de epidemie din Germania sunt mai limitate comparativ celor din Franța, unde au fost sacrificate aproximativ 800.000 de rațe, după confirmarea gripei aviare în sud-vest, regiune celebră pentru producția de foie gras. 

Pentru limitarea ariei de răspândire a acestui tip de gripă, Organizația Mondială a Sănătății Animalelor (OIE) a cerut celor 180 de state membre, inclusiv România, să sporească măsurile de biosecuritate în ferme, piețe și comerțul cu păsări.

În acest sens, pentru a preveni răspândirea gripei aviare în țara noastră, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că monitorizează sever comerțul intracomunitar și verifică toate transporturile de păsări care vin din țările unde, în ultima perioadă, au fost confirmate focare epidemice.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră