De ce au fost modificate Codurile Penale la „ceas de noapte“? Iată răspunsul lui Grindeanu!

02 Feb 2017 | scris de Mara Răducanu
De ce au fost modificate Codurile Penale la „ceas de noapte“? Iată răspunsul lui Grindeanu!

Premierul Sorin Grindeanu a încercat să explice astăzi  graba cu care au fost făcute modificările la legile din justiție, spunând că nu s-a făcut totul ”în miez de noapte” cum se spune.Premierul Sorin Grindeanu a susţinut, că nici el, nici ministrul Justiţiei, Florin Iordache, nu au încălcat legea cu nimic, iar OUG privind modificarea codurilor penale a respectat toate procedurile.

„Eu cu colegii mei din Guvern an avut un program extrem de încărcat. La buget, de exemplu, ședințele se terminau la ore târzii în noapte. La ora 8 seara, am primit avizul de la CSAT. La modificările din Codul penal, ședința s-a terminat în jur de 9 și ceva, nu înțelege de unde ”în miez de noapte”. Nu am încălcat cu nimic legea”, a spus premierul Sorin Grindeanu. 

”Noi nu am discutat niciodată de amnistie. Eu, juridic, nu am auzit de termenul ăsta inventat amnistie mascată”, a spus premierul. ”A venit ministrul Justiţiei tocmai pentru a detensiona toată această situaţie, cu această propunere care a îndeplinit toate procedurile - a fost şi dezbatere publică... Nu am încălcat legea cu nimic nici eu, nici domnul ministru al Justiţiei”, a mai declarat Sorin Grindeanu. Premierul a subliniat că ”s-au respectat toate procedurile”.

Știre în curs de actualizare.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră