Grevă de avertisment pe Otopeni. Cursele aeriene ar putea avea întârzieri

20 Mai 2016 | scris de Veronica Micu
Grevă de avertisment pe Otopeni. Cursele aeriene ar putea avea întârzieri

Aseară, liderul Sindicatului Liber de Handling Aeronautic, Alexandru Cioc, a declarat că negocierile cu conducerea companiei au eșuat, după șapte ore de discuții.

Greva de avertisment va avea loc în parcarea aeroportului. 

Sindicaliștii solicită demisia conducerii societății, având în vedere eșecul negocierilor și lipsa de disponibilitate pentru dialog, precum și modul defectuos de abordare a relațiilor de muncă din ultimii ani.

Printre revendicările Sindicatului Liber de Handling Aeronautic se numără dimensionarea corespunzătoare a personalului necesar pentru desfășurarea activității în condiții optime, deoarece, în ultimul an, din cauza condițiilor de muncă și a nivelului redus de salarizare, peste 150 persoane și-au înaintat demisia.

De asemenea, sindicaliștii cer revenirea la programul de tură 12/24-12/48, respectiv corelarea acestuia cu programul de funcționare al aeroportului, normarea corespunzătoare a muncii, alocarea corectă a timpului de odihnă și refacere, recunoașterea muncii de noapte, regândirea politicii salariale și alinierea acesteia cu cea practicată în domeniul aviației, asigurarea sau decontarea transportului de la și la locul de muncă, se arată într-un comunicat al Sindicatului Liber de Handling Aeronautic.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră