Francezii refuză să-l trimită pe Gregorian Bivolaru în România

18 Mai 2016 | scris de Mara Răducanu
Francezii refuză să-l trimită pe Gregorian Bivolaru în România

 Gregorian Bivolaru rămâne în stare de arest, în custodia autoritatilor franceze, potrivit RTV.  El este închis în prezent la un penitenciar de maximă siguranţă de la marginea Parisului. Acesta a fost prins de politie in Franta, pe 26 februarie. Bivolaru era cautat de autoritatile romane, dupa ce in 2013 fusese condamnat la inchisoare pentru trafic de persoane si acte sexuale cu minori. In 2005, "Guru", cum i se spunea, a primit azil politic in Suedia.

 

CITIŢI ŞI: “Guru” Gregorian Bivolaru, pe lista celor mai căutaţi infractori din Europa

Gregorian Bivolaru, în varsta de 63 de ani, a fost retinut si plasat in detentie judiciara, in vederea eventualei extradari in Romania. Acesta a figurat pe lista Agentiei politiei europene (Europol) cu cei mai cautati infractori, fiind alaturi de indivizi precum Salah Abdeslam, dat in urmarire pentru implicare in atacurile teroriste comise la Paris in noiembrie 2015.

 

CITIŢI ŞI: EXCLUSIV. Cum a fost arestat Bivolaru la Paris (VIDEO)

CITIŢI ŞI: Gregorian Bivolaru, prins în Franța. Ultima apariție publică a liderului MISA, la Marius Tucă Show (2004)

 

Gregorian Bivolaru, prins în Franţa

 

Gregorian Bivolaru, unul dintre cei mai căutați români din Europa, cel a cărui figură apare pe site-ul Interpol de mai bine de opt ani la rubrica "most wanted", a fost prins în Franţa. Gregorian Bivolaru este fondatorul Mișcării de Integrare în Absolut, o asociație ai cărei membri, cu siguranță surprinși de realitatea concretă cu inhibiții sexuale, derapau din ambalajul elitist al unei inițieri în filosofie în moravuri ușoare și libații orgiastice. Firește, nu înainte de-a se ține de mână, în la fel de cunoscutele spirale, cu care își marcau diversele întâlniri prin țară și la care căscau gura și ochii nu numai cei aflați în zonă, ci și toate televiziunile.

Prin sentința definitivă a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie, Bivolaru avea de executat o condamnare la şase ani de închisoare pentru trafic de persoane şi relaţii sexuale cu un minor. Deși perioada de recluziune poate părea unora un prilej minunat de meditație, liderul MISA nu a fost de aceeași părere și a reușit să fugă din țară înainte ca organele statului să fi fost în stare să-l aducă după gratii.

Pentru că nu putea să bănănăie la nesfârșit prin lume, sub pericolul extrădării, Bivolaru a obținut în 2005 statutul de azilant politic în Suedia, țară pe care doar cine se chinuie o poate înțelege, dacă e să comparăm faptul că îl urmărește internațional pe fondatorul Wikileaks, Julian Asange, pentru viol, dar care a refuzat să-l extrădeze pe Bivolaru, deja condamnat pentru infracțiuni sexuale.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră