Gregorian Bivolaru la Poliţia Capitalei. „Guru“ audiat pentru trecere frauduloasă a frontierei

24 Aug 2016 | scris de Mara Răducanu
Gregorian Bivolaru la Poliţia Capitalei. „Guru“ audiat pentru trecere frauduloasă a frontierei

 

El a fost prins pe 26 februarie în Franța, pentru prinderea lui Poliția Română colaborând cu autoritățile franceze.m Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv în iunie 2013 de Înalta Curte de Casație și Justiție la șase ani de închisoare cu executare pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori. El fusese achitat în aprilie 2012 de Tribunalul Sibiu, însă Instanța supremă a casat sentința și a dispus rejudecarea dosarului, potrivit agerpres.ro. 

După condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui Bivolaru a fost implementat în Sistemul Informatic Schengen. Bivolaru a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor în formă continuată, perversiune sexuală în formă continuată, corupție sexuală, trafic de minori și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României. Bivolaru a reușit să părăsească ilegal teritoriul României, fiind reținut, pe 4 aprilie 2005, de poliția suedeză în orașul Malmo. Ulterior, autoritățile suedeze i-au acordat azil politic.

CITIŢI ŞI: Primele fotografii cu Gregorian Bivolaru la aducerea în ţară, după 12 ani. Ce pedeapsă are de executat „Guru“

Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv, în iunie 2013, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la șase ani de închisoare cu executare, pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori. El fusese achitat în aprilie 2012 de Tribunalul Sibiu, însă instanța supremă a casat sentința și a dispus rejudecarea dosarului.

După condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui Bivolaru a fost implementat în Sistemul Informatic Schengen, ca urmare a emiterii acestuia de către Tribunalul București în urma sentinței definitive date de ICCJ. Pe numele lui a fost emis și un mandat de urmărire internațională, specific țărilor care nu sunt conectate la SIS, potrivit RTV.

 

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră