Grecia: Parlamentul a aprobat uniunea civilă a homosexualilor

23 Dec 2015 | scris de Magda Marincovici
Grecia: Parlamentul a aprobat uniunea civilă a homosexualilor

Textul a fost aprobat de 193 de deputaţi din 249 care erau prezenţi. 56 de deputaţi au votat contra. „Este o zi importantă pentru drepturile omului, a declarat în faţa deputaţilor premierul Alexis Tsipras. Textul a fost aprobat de Syriza, partidul de stânga radicală a lui Tsipras şi de alte patru formaţiuni.

Dar partidul naţionlist al Grecilor independenţi (ANEL), care face parte din coaliţia guvernamentală coordonată de Tsipras, a votat contra. „Constituţia greacă protejează maternitatea. Este oare maternitate la bărbaţi?”, a declarat Vassilis Kokkalis, deputat ANEL.

Noua lege rezolvă probleme legate de proprietate şi moştenire, dar nu conţine dispoziţii legate de adoptarea unui copil de către cupluri de acelaşi sex.

Amnesty International a salutat votul istoric, subliniind că homosexualii rămân în continuare un subiect de ostilitate în Grecia.

Biserica Ortodoxă Greacă a dezaprobat oficial homosexualitatea, făcând presiune, în 2008, pentru ca legea uniunii civile aprobată deja să nu fie aplicată pentru homosexuali. Un influent episcop grec a descris acest vot privitor la homosexualitate ca pe „o crimă” şi a declarat că gays sunt blestemaţi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră