Ginerele lui Băsescu, audiat la DNA. Radu Pricop este acuzat de complicitate la șantaj în dosarul lui Sergiu Lucinschi

20 Mai 2015
Ginerele lui Băsescu, audiat la DNA. Radu Pricop este acuzat de complicitate la șantaj în dosarul lui Sergiu Lucinschi
Avocatul Radu Pricop s-a prezentat azi la Direcția Națională Anticorupție. Ginerele lui Traian Băsescu este suspectat oficial de complicitate la șantaj, în dosarul fiului fostului președinte al Republicii Moldova, Sergiu Lucinschi.
 
La intrarea în sediul DNA, Pricop nu a făcut nicio declarație.
 
Potrivit DNA, Radu Pricop este acuzat că a uzat de calitatea de avocat în săvârșirea faptei reținute în sarcina sa, rezultând că, deși inițial a oferit, personal, lui Sergiu Lucinschi "consultanță juridică", conținând elemente contrare legii, ulterior, pentru a masca participația la fapta respectivă, a procedat la interpunerea, în relația cu acesta, a altor persoane, pentru a disipa eventuala răspundere penală. Procurorii susțin că el a transmis, prin intermediul acestora, lui Lucinschi informațiile necesare obținerii sumei de bani necuvenite.
 
De asemenea, Radu Pricop este anchetat de DNA și într-o altă cauză după ce a preluat de la DIICOT dosarul "Moșia Brătienilor", în care se efectuează cercetări în legătură cu retrocedări ilegale de terenuri din județul Argeș.
 
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră