Gigi Becali riscă să se întoarcă 5 ani după gratii. Care e motivul

29 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Gigi Becali riscă să se întoarcă 5 ani după gratii. Care e motivul

Omul de afaceri George Becali riscă o nouă pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani, la care s-ar putea adăuga o majorare cu jumătate din pedeapsă aplicată pentru săvârşirea unei infracţiuni în stare de recidivă, plus restul de pedeapsă rămas neexecutat prin liberarea condiţionată.

Anunţul a fost făcut de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) după ce Becali a recunoscut într-o emisiune TV că a ameninţat-o pe directoarea Penitenciarului Jilava. Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) va sesiza Parchetul în acest caz.

„Reamintim că ex-deţinutul George Becali a intervenit într-o emisiune de televiziune din data de 19 august 2017 unde a afirmat în mod explicit că i-a transmis o serie de mesaje de ameninţare directorului Penitenciarului Jilavă pe motiv că acesta nu ar fi aprobat o nouă învoire pentru vărul Victor Becali”, anunţă sindicaliştii.

În acest context, sindicaliştii aşteaptă şi o reacţie a ministrului Justiţiei în legătură cu abaterile disciplinare şi infracţiunile constatate la finalul anului 2016 la Penitenciarul Poartă Albă „în legătură cu favorizarea unor deţinuţi-VIP, printre care se număra şi acelaşi George Becali. În acest caz, ilegalităţile au fost deja constatate, dar sancţiunile se lasă aşteptate”, mai spun sindicaliştii.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră