VIDEO. Din ascunzătoarea sa secretă, Ghiţă trimite un MESAJ EXPLOZIV: Kovesi, generalul Coldea, agenţi CIA...

28 Dec 2016 | scris de Mara Răducanu
VIDEO. Din ascunzătoarea sa secretă, Ghiţă trimite un MESAJ EXPLOZIV: Kovesi, generalul Coldea, agenţi CIA...

 

RTV susţine că aceasta a fost lăsată la redacţie de omul politic în urmă cu o săptămână. El a difuzat la final o melodie lăutărească cu dedicaţie pentru Laura Codruţa Kovesi. „Vreau să o întreb pe doamna Kovesi daca isi mai aduce aminte de petrecerea din vila de la Sinaia în care cântam împreunî cu Vasile Dîncu „La Chilian-n port“, varianta pentru statul de drept”, a întrebat-o Ghiţă pe şefa DNA în înregistrarea lăsată. 

„Daca înregistrarea a inceput sa ruleze, lucrurile nu mai sint bine deloc. Ce se intimpla azi in Romania e o chestiune de nedescris. S-a incercat deja si poate ca se va reusi zdrobirea vointei romanilor si intoarcerea votului pe care acestia l-au dat masiv in favoarea dezvoltarii, unor oameni care sa construiasca si sa dezvolte Romania. DNA e instrumentul folosit de mai marii zilei si de catre interese straine. Dragnea, care conduce PSD, a fost santajat si amenintat si presat sa nu devina premier”, a spus Ghita in inregistrare.

Sebastian Ghita a sustinut ca a cunoscut-o pe Kovesi „in sediile SRI, la K2, K4 si K14″, si ca s-a intalnit cu aceasta „minim 2 ori pe saptamana inca din 2010, pana in 2014″. Au existat „poate sute de astfel de intalniri au existat in acesti ani”, iar la unele dintre participau doar „gen. Coldea, Kovesi si un sef al statiei CIA din Romania”. Acesta a avansat si doua nume: Karl Schwab, „fostul sef al doamnei Kovesi”, si Eric Ashely, „poate actualul sef al doamnei Kovesi”.

Drept dovada, Ghita a prezentat doua carti de vizita cu numele celor doi. Sebastian Ghita a mai declarat ca a fost vizitat recent de un „avocat apropiat al DNA” care „in mod direct” i-a „sugerat, spus” ca daca face niste denunturi impotriva lui Liviu Dragnea mai are „o sansa”.

Liviu Dragnea a fost tot timpul campaniei sale şantajat şi ameninţat să nu devină prim ministru.

„Mi s-a spus ca daca stiu ceva despre familia dl Dragnea, oameni pe care ii cunosc de 15 ani, atunci rasplata va fi lipsa agresiunii impotriva familiei mele”, a continuat Ghita, afirmand ca a fost amenintat ca ii va fi chemata mama la DNA, asa cum s-a intamplat cu mama lui Victor Ponta, si ca se va „intalni la inchisoare” cu fratii si prietenii. „Pretul era un denunt impotriva lui Dragnea ca sa fie blocat sa devine premier”, a adaugat fostul deputat PSD.

"Niciun argument şi nicio raţiune nu mă va mai putea face să tac. Ceea ce se întâmplă astăzi în România este o chestiune de nedescris. DNA-ul este instrumentul folosit de mai marii zilei si de catre interesele stăine pentru a zdrobi votul românilor. Liviu Dragnea a fost tot timpul campaniei sale şantajat şi ameninţat să nu devină prim ministru. În ultima perioadă am fost şi eu vizitat de un avocat apropiat al DNA-ului care în mod direct mi-a spus că dacă fac nişte denunţuri împotriva lui Liviu Dragnea mai am o şansă. Ni s-a spus că dacă ştiu ceva despre familia lui Liviu Dragnea răsplata va fi lipsa agresiunii împotriva familiei mele. Mi-au spus că îmi vor duce mama la DNA. Mi-au spus că îmi vor aresta fratele şi prietenii şi o să mă întâlnesc cu toţi la închisoare", spune Sebastian Ghiţă în înregistrare.

 „Mi s-a spus să fac denunţuri împotriva lui Dragnea“

"Mi s-a spus că dacă fac denunțuri împotriva lui Dragnea o să scap. Au încercat și acum doi ani cu Ponta. Mi s-a spus că dacă știu ceva despre familia lui Dragnea, oameni pe care îi cunosc de mai mult de 15 ani, atunci îmi vor lăsa mie familia în pace. Mi-au spus că îmi vor duce mama la DNA, îl vor aresta pe fratele meu, prieteni și am să mă întâlnesc cu toți la închisoare, iar prețul era un denunț împotriva lui Dragnea ca să îl blochez să mai fie prim ministru", spune Sebastian Ghiță.

"Sistemul a devenit un monstru. m-am hotărât să vin cu lucruri mai concrete. Mi-ați reproșat că atunci când am vorbit de plagiatul lui Kovesi nu am dat mai multe date. V-am spus de mailul cucuveaua mov și mi-ați cerut să vă demonstrez că doamna Kovesi folosește acest mail. Am luat cu mine un astfel de mail. Aceste mailuri există, pot fi expertizate electronic. Când ne uităm pe un alt document care arată ce s-a întamplat în acel dosar - seriile banilor folosite în flagrantul de la Realitatea Tv. Și aceste serii pot fi verificate de oricine. Nu mai poate să spună că dânsa nu folosea acest mail, că doamna Dana Tițian nu era consiliera ei. Am vrut să vin cu aceste precizari ca să fiu credibil, o să le vedeți pe ecran.

Unde a cunoscut-o Ghiţă pe Kovesi 

„Cum am cunoscut-o pe doamna Kovesi? Am cunoscut-o în sediile SRI, ne întâlneam de minimum 2 ori pe săptămână încă din 2010. la unele dintre întâlniri erau prezenți doar Coldea, Kovesi și un șef al stației CIA din România. Legat de podgorie, au fost multe astfel de întâlniri. Vreau să o întreb pe Kovesi daca își aduce aminte de petrecerea din vila de la Sinaia unde cu Kovesi și Vasile Dâncu cântam melodia La Chilia în port, varianta pentru statul de drept", a adăugat Ghiță.

Judecătorii de la ICCJ au decis, marţi, ca Sebastian Ghiță să rămână sub control judiciar pe cauțiune cu interdicția de a părăsi teritoriul României, în dosarul în care acesta a fost trimis în judecată de DNA Ploiești alături de foști șefi din poliție și parchete. Decizia este definitivă.

Sebastian Ghiţă a fost reprezentat, marţi, de trei avocaţi, care au spus că au încercat să ia legătura cu el, dar nu au reuşit şi au împuternicire avocaţială semnată de fratele acestuia.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă este căutat din 21 decembrie, după ce a fost chemat la DNA Ploieşti, în dosarul de corupţie privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair în România, şi nu s-a prezentat, ulterior pe numele lui fiind emis un mandat de aducere.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră