Dacă ești funcționar public și folosești un calculator, trebuie să citești asta

12 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Dacă ești funcționar public și folosești un calculator, trebuie să citești asta

Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională (MCSI) a făcut public Ghidul de securitate informatică pentru funcționarii publici, elaborat de Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO). Ghidul se vrea a fi un fel de "Tatăl Nostru" al calculatorului, adresat miilor de funcționari care abia știu să aprindă un calculator, darămite să-l mai și folosească. Ghidul prezintă câteva reguli de bun-simț, privind folosirea unul calculator la locul de muncă.

Utilizarea computerelor de serviciu numai în scop profesional, instalarea pe acestea numai a aplicațiilor utilizate în interes de serviciu, adică să nu vă jucați în timpul programului, să nu intrați pe site-uri ciudate cu bancuri, glume sau să dați click pe cine știe ce prostie văzută pe Facebook.

Dar, ca să nu vă răpim bucuria cititului și nici motivele pentru care probabil veți fi dați afară (dacă nu respectați ghidul) vă oferim spre descărcare, tot GHIDUL de securitate informatică pentru funcționarii publici. El poate fi descărcat făcând lick AICI, AICI și AICI.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră