Restaurantele din România, invitate să candideze la ”Gout de France/Good France”

22 Dec 2015 | scris de Marina Constantinoiu
Restaurantele din România, invitate să candideze la ”Gout de France/Good France”


Restaurante din întreaga lume sunt invitate să își depună candidatura pentru a participa la operațiunea „Goût de France/Good France”. Înscrierile se fac pe site-ul goodfrance.com până pe 7 ianuarie 2016, fiecare chef urmând să propună un meniu care să cuprindă următoarele preparate: aperitive și canape-uri, antreu, fel(uri) principal(e), brânzeturi, desert vinuri și șampanie franțuzești.
Goût de France/Good France, operațiune organizată la inițiativa lui Alain Ducasse și a Ministerului Afacerilor externe și Dezvoltării internaționale, pune în valoare stilul de viață francez, produsele specifice anumitor zone și valorizează Franța ca destinație turistică. Mai mult ca niciodată gastronomia este unul dintre elementele cheie ale atractivității turistice a țării.
Inspirându-se de la Auguste Escoffier care a inițiat în 1912 „Dineurile lui Epicur” – același meniu, aceeași zi, mai multe orașe din lume, și pentru cel mai mare număr de invitați - „Goût de France/Good France” reia această frumoasă idee cu dorința de a asocia restaurante din cele patru colțuri ale lumii.
Peste 1000 de chefi de pe cinci continente vor aduce din nou un omagiu excelenței bucătăriei franceze și valorilor sale printr-un meniu specific: rețete inspirate din savoir-faire-ul francez.
Fiecare rețetă trebuie să fie dovada unei bucătării care utilizează puține grăsimi, puțină sare și zahăr, cu o atenție deosebită pentru hrana sănătoasă și mediu.
Prețul meniului este la discreția restaurantului și fiecare se va angaja să doneze 5% din vânzări unui ONG local care lucrează în favoarea respectului pentru sănătate și pentru mediu.
Dincolo de participarea restaurantelor, Ambasadele franceze din întreaga lume vor organiza un dineu special la reședințele ambasadorilor.

Goût de France/Good France” – Comitetul internațional de chef

Un comitet internațional de selecție format din mai mulți chefi va valida în luna ianuarie lista participanților. Acești specialiști vor avea misiunea de a evalua coerența și calitatea meniurilor propuse de către fiecare restaurant înscris, în zona sa geografică.

Goût de France/Good France este o invitație în inima regiunilor franceze

Evenimentul va pune în valoare destinațiile din Franța, valorizând teritoriile urbane sau rurale, litoralurile sau zonele montane, cu accent pe patrimoniul cultural, artistic, activitățile sportive sau îngrijirea personală.

Ministerul francez al Afacerilor externe a semnat 20 de contracte de promovare turistică între decembrie 2014 și iunie 2015: zona Louvre-Lens, Auvergne – destinație axată pe frumusețile naturii, Biarritz golf, Bordeaux, Bourgogne, Bretagne, Corse, Dordogne, Guyane, Massif des Vosges, le Mont Saint-Michel și golful său , Lyon – citadelă a gastronomiei, lanțul muntos Jura,Normandie – lIe de France « destinație impresionistă», Paris (« orașul dezvoltat»), Provence, Pyrénées, Val de Loire, Vallée de la Champagne, Alpii.

Goût de France/Good France pentru a cunoaște Franța

Turismul francez este „o comoară națională”: reprezintă 7% din PIB și în domeniu sunt aproximativ 2 milioane de angajați care nu sunt relocalizabili.

Astăzi, gastronomia este unul dintre primele criterii citate ca fiind determinante de către turiștii care aleg Franța (o treime dintre sejururi), și este un domeniu care participă intens la promovarea culturii franceze în lume.

Goût de France/Good France va fi din nou un instrument formidabil de promovarea de turismului în Franța.
Toate detaliile despre operațiunea Goût de France/Good France sunt disponibile online la adresa : http://be.france.fr/fr/gout-france-good-france/rubric/69746/gout-france-good-france.

Restaurantele interesate să participe la operațiunea Goût de France/Good France sunt invitate să o contacteze pe doamna Sevrine Jacobs, consilier pentru agricultură în cadrul Ambasadei Franței în România: sevrine.jacobs@dgtresor.gouv.fr.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră