Protest în faţa Parlamentului. Votul în cazul Oprea a scos oamenii în stradă: "Nimeni nu e mai presus de lege"

22 Sep 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Protest în faţa Parlamentului. Votul în cazul Oprea a scos oamenii în stradă:

Mobilizarea s-a făcut pe reţeaua de socializare Facebook, protestul fiind unul paşnic.

Oamenii au afişat pancarte cu mesaje precum ”Nimeni nu este mai presus de lege” sau ”Mă doare în coate pe bancheta din spate”.

Acțiuni similare au fost organizate și în alte mari orașe din țară, scrie b1.ro. Un astfel de protest, intitulat – „Oprea este protejat, vrem să fie cercetat”, a avut loc şi la Constanţa, de la ora 18.00, până la ora 20:30, în Parcul Primăriei.Au fost prezente aproximativ 100 de persoane.

Anunţul de mobilizare s-a intitulat "Oprea, eşti cercetat, trebuie să fii judecat!".

Protestul este faţă de fostul vicepremier Gabriel Oprea şi a senatorilor care au votat împotriva cererii DNA de urmărire penală a acestuia.
Solicitarea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea, pentru ucidere din culpă, a fost respinsă, luni, în plenul Senatului, cu 73 de voturi ”împotriva” cererii, 45 ”pentru” şi şase abţineri.

Direcţia Naţională Anticorupţie arăta, marţi, că respingerea de către Senat a cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea face imposibilă stabilirea răspunderii penale a fostului ministru al Internelor pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină, ancheta penală pentru ucidere din culpă fiind blocată prin votul majorităţii senatorilor.
Protestatarii afişează pancarte pe care cer demisia lui Oprea şi a parlamentarilor cu probleme penale.

CITIŢI ŞI:

Gabriel Oprea, MESAJ înaintea protestului:„Am greşelile mele şi crucea pe care o port. Dar nu am ucis pe nimeni (...)“

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră