Gabriel Oprea întâlniri pe bandă rulantă pe tărâm american. De data asta cu directorul adjunct al FBI şi cu cu senatorul american Ron Johnson

07 Oct 2015
Gabriel Oprea întâlniri pe bandă rulantă  pe tărâm american. De data asta cu directorul adjunct al FBI şi cu cu senatorul american Ron Johnson
Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea s-a întâlnit  la Washington DC, cu domnul Mark Giuliano, director adjunct cu sarcini operative al FBI. Cei doi oficiali au subliniat excelenta colaborare dintre FBI și agențiile române cu atribuții în aplicarea legii din România, fiind evidențiată în special cooperarea de succes în domeniul prevenirii și combaterii infracționalității cibernetice.

Cu prilejul întâlnirii au fost analizate aspecte de interes reciproc precum prevenirea și combaterea criminalității grave și a terorismului. De asemenea, a fost abordată şi problematica migrației ilegale, în contextul fluxului crescut de imigranți din Europa.

Cele două părți s-au angajat să continue cooperarea privind prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere și să intensifice eforturile comune pe acest domeniu de activitate.

În cadrul întâlnirii, domnul viceprim-ministru Gabriel Oprea a fost însoțit de ambasadorul României în SUA, domnul George Cristian Maior, precum și de secretarul de stat al MAI, Ilie Botoş și de chestorul general Petre Tobă, inspector general al Poliţiei Române. 

Întâlnirea vicepremierului Gabriel Oprea cu senatorul american Ron Johnson

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea s-a întâlnit şi cu senatorul Ron Johnson, președintele Comitetului pentru Securitate Internă şi Afaceri Guvernamentale din cadrul Senatului SUA, precum şi al Subcomitetului pentru Europa şi Cooperare Regională în domeniul Securităţii din cadrul Comitetului pentru Relaţii Externe.

Cei doi oficiali şi-au exprimat satisfacţia faţă de stadiul excelent al relațiilor bilaterale dintre România şi SUA, reflectat prin dezvoltarea Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI dintre cele două țări.  Domnul viceprim-ministru Gabriel Oprea a subliniat cooperarea excelentă la nivel militar pe care România o are cu SUA în teatrele de operații externe. De asemenea, a arătat că sistemul antirachetă amplasat la Deveselu reprezintă o contribuţie esenţială la capabilitatea NATO de apărare împotriva rachetelor balistice.

De asemenea, au fost discutate aspecte privind stabilitatea şi securitatea din regiune, în special evoluţiile din vecinătatea României. În cursul convorbirii a fost subliniat și interesul faţă de problematica refugiaţilor din Europa.

Oficialul român şi cel american au abordat şi tema privind obiectivul includerii României în Programul Visa Waiver, senatorul Ron Johnson exprimându-și deschiderea și sprijinul pentru includerea țării noastre în acest program.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră