Gabriel Berca vrea să fie cercetat în libertate. Cine sunt colegii de celulă ai fostului şef de la Interne

06 Aug 2015
Gabriel Berca vrea să fie cercetat în libertate. Cine sunt colegii de celulă ai fostului şef de la Interne
Fostul ministru de Interne Gabriel Berca le-a cerut magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție să fie eliberat din arest. Instanța a rămas în pronunțare pe contestația depusă de Gabriel Berca, după ce pe 24 iulie Curtea de Apel București a decis arestarea acestuia pe o perioadă de 30 de zile. „În toată cariera mea, nu mi-e rușine de ce am făcut. Am fost ministru de Interne și acum stau într-o cameră cu oameni acuzați de tentativă de omor. Solicit să fiu cercetat într-o formă în care să mă pot apăra cu argumente", le-a spus Berca judecătorilor, potrivit Digi 24. 

De ce este  acuzat fostul ministru al Internelor

El a respins acuzațiile procurorilor că ar fi primit bani pentru PDL de la un om de afaceri, arătând că toate sumele din campania electorală erau plătite prin bancă și erau ușor de urmărit.  DNA îl acuză pe Berca de faptul că, în perioada 2010-2012, ar fi primit 180.000 de euro pentru el și pentru PDL pentru a influența membri ai Guvernului să aloce bani primăriei comunei bacăuane Ardeoani. În schimbul banilor, Berca, în calitate de senator şi preşedinte al organizaţiei judeţene Bacău a Partidului Democrat Liberal, ar fi promis că va interveni pe lângă membri ai Guvernului din acea perioadă, în vederea alocării unei sume de bani Primăriei comunei Ardeoani, judeţul Bacău, necesară achitării lucrărilor de construcţie, în valoare de aproximativ 5,6 milioane de lei, executate de firma omului de afaceri, în beneficiul comunei.

Cine este Gabriel Berca

Gabriel Berca este inginer, licenţiat în 1994 al Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor al Universităţii Politehnice din Bucureşti. Înainte de a intra în administraţia de stat a lucrat ca inginer proiectant (1995-2000 la SC Robinete SA), director de marketing al publicaţiei Monitorul de Bacău (2000), director de vânzări la firma SC Prod Cressus SA (2001-2004), iar în 2004 a fost consilier al directorului general al SC CET SA din Bacău. În 2005, după ce a devenit prefect de Bacău, a absolvit cursuri de formare specializată la Institutul Naţional de Administraţie (INA) din Bucureşti şi la Şcoala Naţională de Administraţie ENA din Paris, Franţa. A urmat în 2006-2007 cursurile unui master în domeniul Management şi Legislaţie, la Universitatea "Gheorghe Asachi" din Iaşi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră