Furtună violentă în vestul țării: mai mulţi morţi şi răniţi, copaci smulşi din rădăcini, maşini zdrobite, clădiri avariate (VIDEO)

17 Sep 2017
Furtună violentă în vestul țării: mai mulţi morţi şi răniţi, copaci smulşi din rădăcini, maşini zdrobite, clădiri avariate (VIDEO)

O furtună violentă în Timișoara, care nu a durat mai mult de jumătate de oră, a lăsat în urmă un bilanţ dezastruos: 5 persoane au murit şi 26 au fost rănite, conform ISU Timiș.

Totul a început cu un vânt extrem de puternic, care chiar a smuls copaci din rădăcini. La final, furtuna a culminat cu o ploaie, iar în multe cartiere nu mai funcţionează curentul electric.

Potrivit meteorologului de serviciu de la Administraţia Naţională de Meteorologie, Constanţa Vâlciu, furtuna cu aspect de tornadă care a răvăşit Banatul se datorează unui front atmosferic care a pătruns în România din regiunea vestică. „La acest front se adaugă încălzirea semnificativă a solului, deoarece în această perioadă se înregistrează temperaturi nefiresc de mari. Din această cauză, vântul s-a intensificat“, explică Vâlciu. Potrivit meteorologului de serviciu, s-au înregistrat rafale de peste 90 de kilometri pe oră. Frontul a ajuns în judeţele Timiş, Arad, Caraş Severin şi Nihor, urmând ca la noapte să ajungă şi în Satu Mare. La noapte, vântul va scădea în intensitate.

„Sunt pe teren şi mă crucesc. Sunt zeci de copaci la pământ, străzi blocate. Am rămas fără curent electric, fără apă. Sunt acoperişuri smulse de pe case, de pe blocuri. S-a surpat o poartă de intrare în oraş, dinspre aeroport. Sunt TIR-uri răsturnate. De când sunt eu nu am mai văzut aşa ceva”, a declarat Nicolae Robu, primarul Tmișoarei.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră