Funcționarii publici, PROTEST în fața Guvernului. Sindicatele amenință cu GREVA GENERALĂ

20 Mai 2015
Funcționarii publici, PROTEST în fața Guvernului. Sindicatele amenință cu GREVA GENERALĂ
Două mii de angajați din administrația publică locală sunt aşteptaţi să protesteze astăzi în faţa Guvernului. Protestul de astăzi este al doilea în mai puţin de o lună şi va avea loc în Piaţa Victoriei, între orele 11:00 - 13:00.

Funcționarii publici cer acordarea unei creșteri de 10% la fondul de salarii alocat administrației publice, din care un procent de peste 60% sã fie alocat administrației publice locale, care are veniturile cele mai mici din economie (1080 lei salariul mediu net lunar). Se cere și aplicarea dispozițiilor Legii nr. 71/2015 pentru toți funcționarii publici, indiferent de instituția în care lucreazã, respectiv înlãturarea diferențelor apãrute în salarizarea funcționarilor publici care ocupã funcții publice de același nivel și acordarea sporului de 75% pentru orele lucrate în zilele nelucrãtoare. 
 
În prezent, Legea nr. 71/2015 este aplicabilã doar functionarilor din Parlamentul României, Curtea de Conturi, Consiliul Concurentei, Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã – numai Direcția Antifraudã.
 
Acţiunea este organizată de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Locală (FNSA).
 
Sindicaliştii anunţă că, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate, vor declanşa greva generală în administraţia publică locală.

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial, Sindicatul Naținal al Funcționarilor Publici (SNFP) a anunțat că, urmare a protestelor din perioada aprilie-mai, "demarează procedura strângerii de semnături pentru declanșarea Grevei Generale".
 
Potrivit sindicaliștilor, greva generală ar urma să aibă loc în luna iunie. (V.M.)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră