Funcţionarii din administraţia publică sunt în GREVĂ GENERALĂ. Ponta: Este cea mai proastă soluţie!

30 Apr 2015
Funcţionarii din administraţia publică sunt în GREVĂ GENERALĂ. Ponta: Este cea mai proastă soluţie!
Angajații din administrația publică locală sunt în grevă generală, ca urmare a faptului că niciuna dintre revendicările Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație (FNSA) "nu au fost soluţionate în mod favorabil de către Guvernul României".
 
"Constatând dezinteresul manifestat de către reprezentanţii Guvernului României faţă de problemele majore cu care se confruntă salariaţii din sectorul nostru de activitate şi faţă de situaţia disperată în care se află aceştia ca urmare a faptului că sunt şi rămân cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar (...) FNSA organizează, în data de de 30.04.2015, grevă generală cu întreruperea activităţii pe toată durata programului în primării, consilii judeţene şi instrituţii subordinate acestora de pe întreg teritoriul ţării", se arată într-un comunicat al FNSA
 
Potrivit secretarului general al Federației, Bogdan Șchiop, "activitatea în instituțiile publice va fi întreruptă aproape în totalitate, urmând să asigurăm în ziua grevei generale doar serviciile de decese și de plată a amenzilor care trebuie achitate în 24 de ore”. 
 
În comunicat sunt precizate revendicările "minimale și decente" ale FNSA. 
 
Astfel, sindicaliștii doresc "reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii" și "creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice".

Ponta: Greva generală este cea mai proastă soluţie
 
Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, la începutul şedinţei de guvern, că greva este cea mai proastă soluţie şi nu va face decât să îl pedepsească pe cetăţeanul care aduce venituri la buget. 
 
"Sincer să fiu, greva este de departe cea mai proastă soluţie posibilă. Altceva decât că-l sancţionăm pe cetăţean, nu obţinem mai mulţi bani pe care, după aceea, să îi dăm către funcţionari, ci putem să facem lucrul ăsta dacă muncim mai mult şi mai bine şi dacă drămuim banii cu mai multă înţelepciune", a spus Victor Ponta. (V.M.)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră