ACŢIUNEA „CONTOARELE“. Cum au obţinut 40 de persoane ENERGIE ELECTRICĂ LA PREŢ „REDUS“. Ce spun poliţiştii

23 Aug 2015 | scris de M.C.
ACŢIUNEA „CONTOARELE“. Cum au obţinut 40 de persoane ENERGIE ELECTRICĂ LA PREŢ „REDUS“. Ce spun poliţiştii

Peste 100 de polițiști vasluieni au efectuat  percheziții în Bârlad și Miurgeni, dar și în zone de la periferie la persoane suspectate de furt cu energie electrică. Potrivit unor surse apropiate anchetei, acestea ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 400.00 de lei, potrivit mediafax.ro.

Mai exact, peste 80 de adrese au fost verificate de reprezentanții Poliţiei Judeţene Vaslui, precum şi jandarmi şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Acțiunea vizează 40 de persoane care ar fi modificat contoarele de înregistrare a consumului de energie electrică pentru a reduce facturile.

„Cele peste 40 de persoane sunt bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice privind energia electrică şi gazele naturale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la 400.000 de lei”, a declarat, duminică, Loredena David,  purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui.

3100 de cazuri de consumuri frauduloase de energie electrică în primele şase luni 

Perchezițiile au fost efectuate în urma reclamațiilor făcute de furnizorul de energie electrică. Potrivit E.ON Distribuţie în primele şase luni ale anului, au fost identificate aproximativ 3.100 de cazuri de consumuri frauduloase de energie electrică. Dintre acestea, aproximativ 700 sunt din reţelele de gaze naturale, iar 2.382 din cele de energie electrică, prejudiciul total adus statului fiind de peste 8 milioane de lei. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră