SURPRIZĂ LA CLUJ. „Cuminţenia pământului” va fi prezentă la meciul România-Muntenegru

04 Sep 2016 | scris de Marina Constantinoiu
SURPRIZĂ LA CLUJ. „Cuminţenia pământului” va fi prezentă la meciul România-Muntenegru


Sculptura va fi prezentă duminică, de la 21:45, pe stadionul Cluj Arena, unde are loc primul meci din calificările la Campionatul Mondial 2018, între echipele României şi Muntenegrului.

Suprinzătorul anunţ al ministrului Culturii are şi o completare, o apreciere a echipei Federaţiei Române de Fotbal (FRF), potrivit căreia „trebuie să aveam acasă opera reprezentativă a lui Brâncuşi”.

Fotbalul, sportul în general, a fost și este un ambasador al României în lume. Nu de puține ori, la marile competiții ambasadorii din sport se alătură ambasadorilor din artă, cultură și relevă publicului valorile românești. Cu Brâncuși este însă greu să te alături. El este parte din noi, din ființa națională, nu i te alături. Brâncuși este al tău. Opera sa a vorbit pentru sine și pentru România. Trebuie să avem acasă opera sa reprezentativă”, este mesajul transmis de Echipa FRF.

Campania de subscripţie publică intitulată „Brâncuși e al meu” are ca țintă strângerea sumei de şase milioane de euro din donații publice până la sfârșitul lunii septembrie. Acestei sume i se adaugă cinci milioane de euro alocați de Guvern, pentru ca opera lui Brâncuși să intre în proprietatea statului, după achiziționarea de la proprietarii săi actuali.

brancusi e al meu

Până în prezent s-au strâns doar aproape 700.000 de euro în urma acestei campanii.

CITEŞTE ŞI:

Cine transmite România-Muntenegru?

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră