ULTIMA ORĂ. Ce a decis astăzi instanţa în cazul fostul șef al Poliției Locale Ploiești. Cristinel Toader a fost reţinut pentru şantaj

07 Aug 2015
ULTIMA ORĂ. Ce a decis astăzi instanţa în cazul fostul șef al Poliției Locale Ploiești. Cristinel Toader a fost reţinut pentru şantaj
Fostul șef al Poliției Locale Ploiești (PLP), Cristinel Toader, cercetat într-un dosar de șantaj, a fost astăzi  arestat preventiv, după ce instanța a admis contestația procurorilor DNA la decizia prin care inculpatul a fost plasat în arest la domiciliu .

Reamintim că Toader a fost reținut marți, după mai multe ore de audieri la sediul DNA Ploiești, Tribunalul Prahova, ca instanță de fond, respingând propunerea procurorilor de arestare preventivă și dispunând în acest caz arestul la domiciliu.

Acuzat de şantaj pentru fapte comise în 2014 

Astfel, fostul director al Poliţiei Locale Ploieşti este acuzat că a făcut presiuni asupra unora dintre subalternii săi pentru ca aceştia să îi dea subiectele unor examene de angajare în funcţii, cerând bani celor examinaţi pentru a le furniza acestora subiectele înainte de examen. Sumele pretinse variau, ajungând şi la 1.000 de euro de persoană, spun sursele citate. Totodată, conform aceloraşi surse, Cristinel Toader este acuzat că, prin intermediul a trei firme pe care le controla, a desfăşurat activităţi economice incompatibile cu funcţia publică deţinută. 
Toate faptele reţinute în sarcina lui Toader ar fi fost comise, potrivit surselor citate, în cursul anului 2014.

Fostul director al Poliţiei Locale Ploieşti Cristinel Toader s-a prezentat, marţi, la DNA Ploieşti, unde fusese citat în calitate de suspect. La intrarea în sediul instituţiei, el spunea că nu ştie pentru ce a fost citat de către procurorii anticorupţie. Cristinel Toader a deţinut, în ultimii ani, mai multe funcţii importante în administraţia publică la nivelul judeţului Prahova.

Cine este Cristinel Toader 


Astfel în perioada guvernării PDL, Toader, la acea vreme membru al acestei formaţiuni politice, a fost şef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Prahova, ulterior devenind şef al Gărzii de Mediu Prahova. După alegerile locale din anul 2012, Cristinel Toader a devenit director general al Poliţiei Locale Ploieşti, fiind susţinut de data aceasta de către PSD. În 15 ianuarie 2015, Toader a devenit director adjunct al acestei instituţii după ce presa a semnalat că nu are studiile necesare care să-i permită să deţină funcţia de director general. În 21 mai 2015, Toader s-a autosuspendat din funcţia deţinută în Poliţia Locală Ploieşti pentru o perioadă de un an şi jumătate, perioadă care expiră în luna noiembrie a anului viitor.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră